Waarom het een goed idee is om af en toe vanuit een Coworking Space te werken

12 oktober 2022 11:10

Waarom het een goed idee is om af en toe vanuit een Coworking Space te werken

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker; Coworking Spaces. In de meeste steden zijn deze plekken wel te vinden in kantoren of hippe bars. Je kunt hier de hele dag of een aantal uren per dag werken. Het is ideaal voor freelancers of ondernemers die de routine van het thuiswerken of op kantoor zitten eens willen onderbreken. Wanneer je als ondernemer start met je bedrijf zal je veelal vanuit thuis werken. Hier ga je veel uren & energie steken in de groei van jouw bedrijf. Een full service internet marketing bureau kan je bijvoorbeeld helpen met groeien. Zij kunnen je helpen met het ontwikkelen van de perfecte website, een goed marketing plan en waardevolle content. Wanneer de basis staat, is het voor jou tijd om door te knallen. En waar doe je dat nu beter dan op een CoWorking Space? Waarom het een goed idee is om vanuit een Coworking space te werken vertellen we je hier!

Zien werken doet werken

Je kent het vast wel, je bent thuis aan het werk terwijl je in gedachte alweer bezig bent met de was die nog gedaan moet worden, of de badkamer die nog gepoetst moet worden. Toch maar even snel tussendoor doen dan? Door te werken op een Coworking space wordt je minder afgeleid door andere taken die nog op je liggen te wachten. Je bent immers niet thuis en kunt deze taken dus niet tussendoor uitvoeren. Daarnaast kan het inspirerend werken om allemaal ondernemers en freelancers te zien werken aan hun doelen en dromen. Dan wil jij niet betrapt worden op een beetje nutteloos scrollen op facebook toch?

Netwerken

Wanneer je vanuit thuis werkt sta je weinig in contact met andere ondernemers. Collega’s heb je niet en iemand om mee te sparren vaak ook niet. Hoe interessant is het dan om andere mensen te ontmoeten met misschien wel dezelfde dromen en doelen als jou? Op een Coworking space komen allemaal creatieve en ondernemende mensen samen. Genoeg inspiratie te vinden hier dus! Weet je misschien niet goed hoe je bepaalde zaken moet aanpakken? Vraag het dan! Er zijn altijd mensen die al een aantal stappen verder zijn dan jou die je kunnen helpen. Daarnaast leren mensen ook jouw business kennen. Misschien kom je nog wel tot een mooie samenwerking met iemand, of krijg je er een deel nieuwe klanten bij.

Kies voor flexibiliteit

Het afhuren van een kantoorruimte is voor veel startende ondernemers of zzp-ers geen optie. De kosten zijn te hoog en/of de inkomsten zijn te onzeker. Met een Coworking space ben je ontzettend flexibel. Je kunt de ruimte een paar dagen per week of per maand huren. Voor de hele dag of voor een paar uurtjes. Er zijn genoeg mogelijkheden. Daarnaast heb je de flexibiliteit om jouw eigen tijd in te delen. Je kunt eigen prioriteiten stellen en pauze nemen wanneer jij dat wil en het jou het beste uitkomt.

Er zijn dus genoeg redenen om in de toekomst eens te gaan werken vanuit een Coworking space. Laat je niet tegenhouden door onzekerheden of angsten. Plan eerst een afspraak bij een Coworking space die je in gedachte hebt en neem een kijkje. Vast en zeker dat je jouw doelen vanuit een andere plek met veel creativiteit, vrijheid en inspiratie gaat behalen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.