Denk voorbij de vacature

27 september 2019 15:56

Denk voorbij de vacature

De mooiste matches die ik bij werkgevers in onze regio tegenkom zijn de matches die je op papier niet 1-2-3 bedenkt. Werkgevers die op een andere manier durven kijken; niet naar het cv of het vooraf vastgestelde profiel, maar juist naar het talent van mensen. Wat kan iemand, en vooral, wat zijn iemands drijfveren?

We zien momenteel een behoorlijke mismatch op de arbeidsmarkt. Werkgevers die een schreeuwend tekort hebben aan mensen en werkzoekenden die langs de kant staan. Het vraagt andere manieren van matchen. In mijn tijd als interim-manager hielden we selectiegesprekken en stelden we kandidaten bij opdrachtgevers voor zonder cv.

Er ontstonden mooie gesprekken waar de persoonlijke klik en iemands drive echt goed naar voren kwamen. Vanuit het credo: ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’.

Dit geldt zeker voor mensen die nu nog langs de zijlijn staan.

Zij verdienen het ook om mee te doen op de arbeidsmarkt. Kijk voorbij de beperking. Sommige mensen brengen vaak iets extra’s mee waar je als werkgever in eerste instantie niet op matcht. Bijvoorbeeld structuur, nauwkeurigheid of dynamiek. Voortdurend blijven kijken naar ieders talent, daarmee zet je als werkgever uiteindelijk alle medewerkers in hun kracht.

Als Werkgeversservicepunt zijn we het aanspreekpunt voor werkgevers die inclusief werkgeverschap belangrijk vinden. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het creëren van ontmoetingen: het bij elkaar brengen van werkgever en werkzoekende. Tijdens meet & greets kunnen werkzoekenden direct in gesprek met de werkgever en andersom.

Dit zijn dé momenten voor een reality-check: wat wil iemand, wat kan iemand. Binnenkort starten we met een pilot om werkzoekenden vooraf op competenties te testen en die profielen vervolgens voor te leggen aan werkgevers.

Heeft u als werkgever interesse in deze pilot of heeft u inspiratie nodig van andere werkgevers? Ik ontmoet u graag tijdens de bijeenkomst ‘Inclusief ondernemen doe je samen’ op 31 oktober aanstaande bij de Provincie Gelderland.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.