Werk zichtbaar het verschil

15 december 2023 14:23

Werk zichtbaar  het verschil

Is het nodig om in jezelf te investeren wanneer je een job hebt die goed past?

Je werk kan van betekenis zijn op een manier die je je niet voor kan stellen. Werk is een middel om jezelf te kunnen laten zien op een manier die niet uit een boekje komt maar uit jezelf. Door op die manier te werken, geef je dus alles van jezelf waar je anders uit een aangeleerd vaatje tapt. Presteert op basis van je ervaring en opleiding. Wat helemaal niet verkeerd is. Maar wil je verschil maken op de werkvloer, en niet terechtkomen in een patroon puur voor salaris of andere vastigheid, dan is jezelf een kans geven meer van jezelf te laten zien een uitstekende stap.

Is die stap iets wat je jezelf kan geven of kan je niet zonder training of coaching?

In principe zou je zelf een heel eind kunnen komen ware het niet dat je door in een patroon te blijven steken wat niet wringt, je je niet bewust bent van je eigen en unieke manieren maar ook niet van aangeleerde zaken. Een training, opleiding of coachingstraject brengt dit in beweging. Niet alleen je perspectief op zaken verandert, ook je houding en gedrag. Voor veel mensen reden om te blijven doen wat ze deden, maar mensen die weten dat er meer in zit dan ze laten zien, geven zich bloot en willen niets liever dan groei en ontwikkeling ervaren.

Wanneer neem je die stap of geef je als werkgever een kans op vooruitgang aan een medewerker? Als werkgever wil je je bijzonder slimme, bekwame mensen niet verliezen aan een andere organisatie. Wanneer je weet dat er kansen gaan komen voor deze mensen om een stap te zetten naar een hogere, uitdagende positie maar niet op korte termijn, is het een slimme investering om deze medewerkers alvast iets aan te bieden om zich te ontwikkelen richting toekomst. Ben je een medewerker die zich niet voluit wil geven omdat het niet gewaardeerd lijkt te worden binnen de organisatie, kan je jezelf de kansen geven met een opleiding. Om te ontdekken, ervaren en zien wat je nog meer in huis hebt. Dit levert altijd nieuwe kansen op. Omdat een kans pakken die je zowel de harde als zachte kanten helpt te ervaren voor vooruitgang, gericht is op meer zichtbaarheid. En meer zichtbaarheid geeft meer energie en energie meer kansen.

Heeft Werk en Mens aanbod om mensen in beweging vooruit te zetten?

Wij hebben een interessant programma: De leiders van morgen. Speciaal voor mensen die meer willen betekenen vóór en mét de organisatie vanuit een leidinggevende rol. In dit programma bieden we een mix van mensgerichte en zakelijke thema’s die deelnemers zich eigen kunnen maken onder leiding van ervaren, gedreven trainers om direct in de praktijk te brengen binnen de organisatie die ze vertegenwoordigen. Dit geeft iedereen op elk moment waarde. Dat maakt een investering in je meest betrokken mensen in alle opzichten rendabel. Naast dit programma zijn we sterk in HR-advies, training en coaching op maat. Bekijk onze website of nodig ons vrijblijvend uit voor een toekomstgericht kennismakingsgesprek voor de uitdagingen van vandaag. «

www.werk-en-mens.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.