Wendbaarheid

14 december 2021 08:38

Wendbaarheid

Waar we er bijna dachten te zijn, heeft de realiteit rond de pandemie ons weer ingehaald. Allemaal moeten we opnieuw schakelen en wendbaar blijven in deze steeds veranderende wereld.

Dit geldt ook voor werkgevers op deze grillige arbeidsmarkt. Ook van hen wordt verwacht dat ze wendbaar zijn en creatieve oplossingen bedenken om vacatures in te vullen. Iedere verandering vraagt om een aanpassing van eigen denken en handelen, maar ook samen zoeken naar passende oplossingen. Deze tijd maakt ook zaken meer zichtbaar. Inclusief werven is hier een mooi voorbeeld van. Door de huidige krapte komen de voordelen van inclusief werkgeverschap in een ander daglicht te staan. Inclusie biedt kansen voor ondernemers om draaiende te blijven, te kunnen groeien en veel meer dan dat. Tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden in november waren er mooie kennissessies over inclusie, voor en door werkgevers. De uitwisseling van kennis en ervaring is cruciaal wanneer je wilt starten met het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Werkgeversservicepunt is voor werkgevers het startpunt in de regio om te inventariseren of deze doelgroep een oplossing biedt. Samen met u en partners in onze regio werken we toe naar een passende, duurzame oplossing.

Een mooi voorbeeld is de samenwerking tussen Rijnstate, het Leerwerkloket, UWV en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland dat tot een succesvolle plaatsing van een kandidaat heeft geleid. Na het afronden van de opleiding tot doktersassistente heeft de kandidaat geen relevante werkervaring opgedaan. Via Perspectief op Werk kwam zij in contact met het Leerwerkloket. Die schakelde met WSP, om op zoek te gaan naar een passende functie. Op dat moment was Willem Duifhuizen van het Werkgeversservicepunt, bij Rijnstate in gesprek over vacatures met deeltaken. Samen met UWV vonden verkenningsgesprekken voor een inclusieve arbeidsanalyse plaats. Deze samenloop pakte goed uit. De kandidaat werkt nu met veel plezier twee dagen per week bij Rijnstate. Zij heeft haar passende droombaan gevonden, dankzij de flexibiliteit, snelheid en betrokkenheid van alle samenwerkende partijen. Meer prachtige praktijkverhalen? Lees het nieuwste Inclusief Magazine op www.wsp-mg.nl.

Angèle Welting en Annuska Sip

MT Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland
a.welting@wsp-mg.nl (06-24942369)
annuska.sip@uwv.nl (06-21407473)
Twitter (@wspmiddengelderland)
www.wsp-mg.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.