Waar een wil is…

12 april 2022 14:13

Waar een wil is…

Al in 2019 concludeerde het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) dat de Participatiewet van 2015 niet of nauwelijks werkt. De invoering van de wet zou het voor werkgevers overzichtelijker en makkelijker moeten maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, met als doel een inclusieve arbeidsmarkt te creëren. Onderzoeker Patricia van Echtelt van het SCP concludeert echter in haar onderzoek dat ondanks de economische groei en de krapte op de arbeidsmarkt, er heel weinig beweging zit in die inclusievere arbeidsmarkt.

Sindsdien is de krapte op de arbeidsmarkt alleen maar toegenomen. Uit de cijfers van het onderzoek blijkt dat werkgevers (61%) wel willen, maar dat slechts een klein deel (19%) een plan maakt en die plannen voor een plaatsing lopen in de praktijk regelmatig stuk. Ondernemers blijken vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden, zoals proefplaatsing, jobcoach, loonkostensubsidie of no-riskpolis. Laat dat een van de specialiteiten zijn van Driestroom. Wij kunnen bedrijven helpen, ontzorgen met een lelijk woord, met bijvoorbeeld de loonwaarde bepaling of begeleiding door een jobcoach.

Bij Driestroom geloven we in onbeperkt meedoen. Ieder op eigen niveau en in eigen tempo, maar iedereen doet bij ons zoveel mogelijk mee in de maatschappij. Bij ons komen de talenten binnen. We brengen ze werknemersvaardigheden bij, leiden ze op in de praktijk en plaatsen ze in bedrijven met functies die passen bij hun ambities en mogelijkheden. Zo kunnen we samen met de ondernemer onderzoeken of jobcarving een oplossing biedt. Jobcarving is het opknippen van functies meestal in gespecialiseerd werk en ongeschoold werk. Het ongeschoolde werk kan gedaan worden door onze talenten. Vaak zijn onze talenten zeer gedreven en loyale werknemers. We komen graag bij uw bedrijf langs om te bespreken wat wij voor u en uw inclusieve personeelsbeleid kunnen betekenen. «

Esther Nelissen en Hans van Gestel
Raad van Bestuur Driestroom
esthernelissen@driestroom.nl
hansvangestel@driestroom.nl
www.driestroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.