Verduurzamen: Sexy of Noodzakelijk?

3 juli 2024 08:02

Verduurzamen: Sexy of Noodzakelijk?

DOE-Rivierenland helpt ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf. Maar waarom zou je dat doen? Omdat energie steeds schaarser wordt. Sommige bedrijven ondervinden hier nu al problemen mee. Ze kunnen geen nieuwe laadpalen aansluiten, kampen met torenhoge energierekeningen, krijgen geen nieuwe aansluitingen voor hun bedrijfspanden en zien hun productie tijdens piekuren plotseling stilvallen. Dit zijn verrassingen die je liever vóór bent. Toch is dit de realiteit. Hoewel er hard gewerkt wordt aan oplossingen, blijft dit probleem bestaan tot tenminste 2029. En hoe ziet de wereld er dan uit? Waarschijnlijk hebben we dan nog meer stroom nodig en blijft het dweilen met de kraan open.

Energie is misschien geen sexy onderwerp tijdens de borrel, maar dat zou het wel moeten zijn. Wat kun jij als ondernemer zelf doen? Hoe word je minder afhankelijk van netbeheerders zoals Alliander? De regels veranderen voortdurend, wat ook niet helpt. Maar afwachten werkt niet. Meten is weten. Laat je bedrijf onder de loep nemen door een onafhankelijke partij die je in contact kan brengen met professionals. Wacht niet tot je in de problemen zit, maar onderneem zelf actie. Je kan zelf veel problemen vóór zijn. En vaak ook nog (energie)kosten besparen.

Wil je meer informatie? Kijk dan naar de webinars van DOE-Rivierenland. Er zijn webinars over wat zij voor jou kunnen betekenen, over het DOE-het-zelf-pakket, zonnepanelen en over netcongestie. Je kunt ook chatten met adviseurs voor meer informatie of telefonisch advies inwinnen. Zo heb jij een spannend verhaal bij de borrel. «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.