TIPS: Hoe promoot je jouw bedrijf lokaal

6 mei 2024 09:00

TIPS: Hoe promoot je jouw bedrijf lokaal

Als ondernemer denk je groots: je wilt het meeste uit jouw onderneming halen. Maar soms is het beter om dicht bij jezelf te blijven. Letterlijk. Met lokale marketing zet je in op potentiële klanten die bij jou om de hoek wonen óf toevallig in de buurt zijn. Benader op een effectieve manier jouw regionale doelgroep.

Met lokale marketing focus je je op (potentiële) klanten in jouw eigen regio. Zo kun je al jouw marketingactiviteiten bundelen voor maximaal resultaat. In dit artikel geven we je tips hoe je jouw bedrijf lokaal onder de aandacht brengt.

Flyers, posters en stickers

Flyers, posters en stickers zijn misschien de eerste middelen waar je aan denkt als je je bedrijf lokaal wilt promoten. Deel flyers uit op straat, hang posters op bij de lokale sporthal of leg stickers neer bij de plaatselijke snackbar. Met deze middelen kan je je lokale zichtbaarheid al op een simpele en effectieve manier vergroten. Je stads- of dorpsgenoten zien jou overal terugkomen en zullen je daardoor sneller herinneren wanneer ze jou nodig hebben. 

Lokaal adverteren

Naast dat je zelf de lokale middelen kunt creëren, kan je ook bestaande lokale middelen opzoeken. Een lokaal radiostation of een lokale krant, kunnen effectieve middelen zijn om in te adverteren. Vaak hebben deze platforms een groot regionaal bereik en worden met veel interesse beluisterd of gelezen. De doelgroep van deze platformen is bewust op zoek naar regionale content én laat jouw bedrijf nu net deze regionale aandacht zoeken.

Online zichtbaarheid

Bij lokale marketing denken mensen al snel aan de traditionele offline middelen. Toch mag de impact die online platforms op regionaal niveau hebben niet worden vergeten. Sociale media bieden de mogelijkheid om je gepromote berichten zo in te richten dat ze een specifieke doelgroep binnen een bepaalde regio bereiken.

Ook de rol van zoekmachines in lokale marketing mag niet over het hoofd worden gezien. Optimaliseer je website met lokale zoekwoorden. Zo vergroot je de kans dat mensen jouw bedrijf online vinden, wanneer ze op zoek zijn naar het product of de dienst die jij levert. Wist je dat, je ook zoekmachine-advertenties kunt instellen voor mensen die zich in jouw gebied bevinden?

Duizelt het je nu van alle middelen die je lokaal kunt inzetten? Geen paniek. Bij Kontakt Mediapartners hebben wij alle kennis in huis om voor jou een mediaplan op maat te maken. Zowel online als offline kennen wij het lokale en regionale medialandschap als geen ander. Wij stellen doelen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf lokaal onder de aandacht komt met als resultaat meer omzet uit klanten uit jouw buurt.

KMP
Zuidzijde 131
2977 XE Goudriaan

Telefoonnummer: +31 (0)183 58 32 00
Email: info@kmp.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.