Stichting Maak-Lab Arnhem in het kort

6 april 2023 13:24

Stichting Maak-Lab  Arnhem in het kort

Stichting Maak-Lab is de organisatie achter een groep Arnhemse professionals en vrijwilligers die jongeren en kinderen steunen in hun ontwikkeling door te doen en te creëren. Iedereen is welkom. Geen labels, protocollen en hokjes, maar veel tijd en aandacht voor jou als persoon. Niet lang praten maar actief bezig zijn. Daar draait het om. Jongeren worden door ons gezien en ontvangen actieve begeleiding door een diversiteit aan Maak-Lab professionals en creatieve vrijwilligers. We werken aan de ontwikkeling van de jongeren, de organisatie EN de wereld om ons heen.

Maak-Lab als ontwikkelplek voor een bijzondere periode in je leven, of gewoon omdat je al jong creatief en technisch aan de slag wilt.

In Nederland wordt ieder kind een goede schooltijd en een diploma gegund. Sommige talenten komen echter niet volledig tot hun recht binnen het onderwijssysteem of de arbeidsmarkt. Er zijn kinderen en jongeren die helemaal uitvallen. Anderen hebben – tijdelijk - iets extra nodig.

MaakLab kan voorzien in de behoefte om je uit te dagen om dingen te maken en bezig te zijn met handen, hoofd en hart.

De sfeer is ontspannen en er kan veel. Wat niet wil zeggen dat er geen regels zijn. Sociale en fysieke veiligheid hebben altijd onze prioriteit. En we houden niet van verspilling. Juist door dingen te maken en doen, komt dit alles als vanzelf aan de orde.

Maak-Lab en haar projecten

Om jongeren extra uit te dagen en mee te nemen Arnhem in, werken ze niet alleen aan hun eigen projecten, maar ook aan projecten in de stad. De gele vaandels voor het NK tegels wippen komen uit onze werkplaats. Ook de tijdelijke speelplek op de oude locatie van het Aardvarken is van de hand van jongeren en onze vaste partners. Bij elk project ontstaan nieuwe relaties. Dat zien we ook bij ons huidige project voor het speelterrein van MFC de Werf in Presikhaaf. Meer dan 90 vrijwilligers vanuit Maak-Lab, de school en de wijk verruilden hun rustige zondag in om te klussen aan hun plein. Het vraagt de nodige aandacht om alles in goede banen te leiden, maar de voldoening om met verschillende leeftijden en achtergronden samen te bouwen aan onze stad is enorm!

Onze toekomst

We bestaan inmiddels 5 jaar en zijn van pionier gegroeid naar een stabiele organisatie met een gezonde ambitie. We willen meer kinderen en jongeren kennis laten maken met creativiteit en technieken. Ze de ontwikkeling en ruimte bieden om perspectief te vinden, om kleur en creativiteit toe te voegen aan de wereld om hen heen.

We werken als maatschappelijke onderneming daarom hard aan de totstandkoming van een duurzaam verdienmodel. Toch zullen we ook afhankelijk blijven van de gulle giften van derden. Nieuwe samenwerkingspartners zijn altijd welkom! Heb je een uniek project voor ons, of kun je ons helpen aan mooie (rest)materialen, af en toe een gratis transport aanbieden, een onderhoudsmonteur beschikbaar stellen of anders soortige ondersteuning bieden, laat het ons weten! We maken graag nader kennis. «

Maak-Lab Arnhem
Spijkerstraat 287
Telefoon 06 - 394 225 24
www.maak-lab.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.