Seizoensgebonden trends en personeelsbehoefte

2 juni 2024 09:00

Seizoensgebonden trends en personeelsbehoefte

Seizoensgebonden evenementen zijn uniek wat betreft de personeelsplanning binnen de horeca- en evenementensector. UitzendWerk Direct (UWD), gespecialiseerd in het met spoed plaatsen van personeel zoals barmedewerkers, beveiligers, schoonmakers en festivalpersoneel, deelt inzichten en strategieën voor het effectief management van deze fluctuaties.

Het herkennen van seizoensgebonden patronen

Het klinkt wellicht logisch, maar hier gaat het al vaak fout. Een nauwkeurige planning rondom de piekperioden is zeer belangrijk. Denk hierbij aan historische data over bezoekersaantallen, weersomstandigheden, maar ook lokale evenementen en gebeurtenissen in de buurt.

Door deze gegevens systematisch te analyseren, kun je als bedrijf voorspellen wanneer je meer personeel nodig hebt, maar ook wanneer de vraag naar personeel op de markt het hoogst is. Voorkom dat je last minute voor verrassingen komt te staan.

Flexibele personeelsoplossingen

Het opzetten van een flexibele personeelspool, of het gebruikmaken van een partner met een grote pool, zorgen ervoor dat je snel kunt inspringen op veranderende omstandigheden. Heb je helemaal geen extra personeel onder de speed dial? Dan kom je mogelijk voor een tekort te staan. UWD werkt met een uitgebreide database van gescreende professionals die op korte termijn inzetbaar zijn.

Vlotte communicatie

In deze tijden van stress rondom je personeelsbestand, zoek je natuurlijk naar een partner die al dit werk uit handen kan nemen. Snel contact is wel zo prettig als je op zeer korte termijn met spoed personeel zoekt. We raden dan ook aan om voor de drukke periode, bijvoorbeeld de zomer met alle festivals, deze contacten al te leggen. Zo weet je precies wie je kunt bellen als je plotseling voor een personeelstekort komt te staan.

Bij UitzendWerk Direct begrijpen we dat een effectieve personeelsplanning belangrijk is, helemaal met seizoensgebonden evenementen. Volledig ontzorgen en bovendien snelle service staan daarom centraal bij de dienstverlening. Met o.a. direct telefonisch contact is personeel zo op jouw locatie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.