Ontwikkel je medewerkers op wat ECHT nodig is

17 juli 2024 12:22

Ontwikkel je medewerkers op wat ECHT nodig is

In een wereld waarin de arbeidsmarkt constant verandert, moet je blijven investeren in je team. Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers nieuwe skills leren zonder ze te missen op de werkvloer? Hier komt 'valideren' om de hoek kijken. Dit houdt in dat je voortbouwt op de bestaande werkervaring en vaardigheden van je werknemers, waardoor ze alleen leren wat echt nodig is. Hierdoor bespaar je tijd en krijgen je medewerkers precies de training die ze nodig hebben. Bij mbo voor professionals gebruiken we verschillende methoden van valideren.

Wat is valideren?

Valideren begint bij wat je medewerkers al kunnen. Hun werkervaring en vakkennis zijn het startpunt. We kijken naar wat ze al weten en passen het leertraject daarop aan. Bij mbo voor professionals bieden we flexibel onderwijs en maatwerktrajecten aan, zodat ze alleen leren wat echt belangrijk is. Dit motiveert je medewerkers en maakt het leren laagdrempeliger.

Verschillende manieren van valideren

Bij mbo voor professionals hebben we verschillende manieren om te valideren, van vrijstellingen tot praktijkgerichte opleidingen op mbo-niveau. Samen met jou als werkgever bepalen we wat het beste past bij jouw bedrijf en je medewerkers. Zo kunnen je medewerkers gericht worden opgeleid en stappen maken in hun ontwikkeling.

Valideren voor iedereen

Voor medewerkers die het misschien lastig vinden om weer in de ‘schoolbanken’ te zitten, kan valideren echt een uitkomst zijn. Leren en ontwikkelen heeft vaak te maken met zelfvertrouwen. Omdat valideren uitgaat van de kennis en vaardigheden die iemand al heeft, geeft dit een boost aan dat zelfvertrouwen. Hierdoor wordt de stap naar verdere ontwikkeling een stuk kleiner.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende manieren van valideren en wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf en medewerkers? De accountmanagers van mbo voor professionals vertellen je er graag alles over. ROC Midden Nederland biedt met mbo voor professionals een breed scala aan ontwikkelingsmogelijkheden voor volwassenen in de regio Utrecht. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.