Ongemakkelijke gesprekken Survivalgids – van vergadering tot familiefeest

11 november 2024 15:36

Ongemakkelijke gesprekken Survivalgids – van vergadering tot familiefeest

In een wereld waar meningsverschillen aan de orde van de dag zijn en ook steeds openlijker worden gedeeld, is het vermogen om ongemakkelijke gesprekken aan te gaan belangrijker dan ooit.

Bereid je vandaag nog voor op het lastige gesprek van morgen!

In een diverse samenleving komen we regelmatig in aanraking met uiteenlopende meningen, perspectieven en levensovertuigingen. In tijden van grote maatschappelijke veranderingen ontstaan er vaak botsingen en conflicten. We vermijden deze situaties vaak, waardoor we waardevolle kansen missen om elkaar en de wereld beter te begrijpen. Hoe kunnen we deze gesprekken wél aangaan?

Of het nu gaat om een conflict over de heg van de buren, verschil van inzicht op de werkvloer of polarisatie als gevolg van politieke kwesties, deze survivalgids geeft je de moed en middelen om ongemakkelijke gesprekken effectief aan te pakken. Vol inspiratie, aansprekende voorbeelden, gespreksvormen, tools en tips, biedt het boek steun bij zelfreflectie en het opbouwen van wederzijds begrip.

Dankzij de uiteenlopende kennisgebieden en ervaringen van de auteurs, de vele geraadpleegde bronnen en het brede werkterrein van geïnterviewden biedt Ongemakkelijke gesprekken een schat aan kennis, diepgaande inzichten en praktische steun en tips voor iedereen die geconfronteerd wordt met gesprekken die ze liever vermijden, van vergadering tot familiefeest.

Met bijdragen van 19 prominente deskundigen, van activist tot huisarts, zoals Jerry Afriyie, Japke-d. Bouma, Dirk de Wachter, Mounir Samuel, Mpho Tutu en Michelle van Tongerloo.

Ongemakkelijke gesprekken biedt:

- Antwoord op de verharding van gesprekken

- Verbinding tussen theorie en praktijk

- Universele toepasbaarheid en brede relevantie

Over de auteurs

Rixt Hulshoff Pol: Programmamaker bij Wereldmuseum Amsterdam en ontwikkelaar van de programmareeks ‘Ongemakkelijke gesprekken’. 

Zoë Papaikonomou: Onderzoeksjournalist, docente en co-auteur van ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021). 

Hodo Abdullah: Strategisch communicatieadviseur, onderzoeksjournalist en spreker. 

Elodie Kona: Meertalig tekstschrijver en communicatiestrateeg.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.