Nederlands Openluchtmuseum ontvangt € 925.490,- van de VriendenLoterij

22 februari 2023 08:44

Nederlands Openluchtmuseum ontvangt € 925.490,- van de VriendenLoterij

Namens de Vriendenloterij overhandigt Daniël Meis (links) de cheque aan directeur Teus Eenkhoorn

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft van de VriendenLoterij een cheque ontvangen van € 925.490,- Dit bedrag bestaat uit een bijdrage van € 500.000,- plus een bedrag van € 425.490,- uit geoormerkt werven. De cheque werd door VriendenLoterij ambassadeur Daniël Meis uitgereikt aan Teus Eenkhoorn, directeur van het Nederlands Openluchtmuseum.

Eenkhoorn: "Ook dit jaar ontvingen wij weer een genereuze gift van onze partner de VriendenLoterij. We werden dinsdag 21 februari aangenaam verrast met een ontzettend mooi bedrag van € 925.490,- 
Deze bijdrage helpt ons om het museum te verlevendigen, denk bijvoorbeeld aan de ambachtslieden die bij ons in het museum hun vak demonstreren. Ook heeft de Vriendenloterij op deze manier bijgedragen aan onder andere de tentoonstelling ‘Anton de Kom – schrijver, strijder, wegbereider’ en het themajaar ‘Hoe vrij ben jij?’ in 2022.”

 

De VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt organisaties die dagelijks geluk van anderen mogelijk willen maken. Dit zijn organisaties die zich inzetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten bij u in de buurt of uw plaatselijke sportvereniging. De Vriendenloterij werft fondsen voor goede doelen en culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.

2023 'Zorg voor elkaar' in het Nederlands Openluchtmuseum
Ons programma in 2023 heeft als thema ‘Zorg voor elkaar.’ We gaan in gesprek met onze bezoekers en onze volgers over de vraag hoe we voor elkaar zorgen – vroeger, nu en in de toekomst. Zorg voor elkaar is ook een oproep: Zorg voor elkaar! Naar wie gaat jouw zorg uit? Zou jij je vrije tijd opofferen om mantelzorger te worden? Wat kunnen we leren van bijvoorbeeld Reizigers (woonwagenbewoners) als het om zorg gaat? En kook jij wel eens wat extra om een bordje naar een eenzame buurman te brengen?

In de Wagenhal is vanaf 25 maart 2023 de tentoonstelling:
(On)beperkt. Leven met een handicap

te zien. Met deze tentoonstelling willen we het VN-verdrag Handicap bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Iedereen heeft een rol in het toegankelijk(er) maken van Nederland. In deze tentoonstelling vertellen we verhalen van mensen met een handicap aan de hand van voorwerpen en foto’s. Eén van die personen is een vrouw die een groot deel van haar leven in Het Dorp woonde. De onderwerpen wonen, werken, hobby’s en relaties vormen de rode draad van de tentoonstelling.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.