MTSA Technopower is véél meer dan waterstof

3 juli 2024 08:00

MTSA Technopower is  véél meer dan waterstof

Het was goed nieuws, begin juni: het Achterhoekse Altop zorgde voor een doorstart van het Arnhemse MTSA Technopower. Banen gered, bedrijf gered én voorzieningen gered. Want als MTSA verloren zou gaan, zou dat een groot verlies voor Arnhem hebben betekend. Het Ondernemersbelang sprak over het hoe en waarom van de doorstart met de nieuwe directeur, Chiel Berndsen. “MTSA biedt hoogwaardige kwaliteit machinebouw aan zijn klanten.”

Wie een bijzondere machine nodig heeft, moet naar MTSA Technopower. Dat weten ze in Arnhem al lang. Het bedrijf ontwerpt en bouwt apparatuur en doet dat met een vernuft dat klanten helpt vernieuwen, vertelt Chiel. “Op die manier werkt MTSA wereldwijd aan de transitie naar een volledig veilige en duurzame samenleving. Dat vinden wij belangrijk.” Al ruim tien jaar geleden zag men hier dat clean technology de toekomst is en dat de energie en chemie van de toekomst niet meer uit olie, gas en kolen komt. Chiel: “Die komt uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind, CO2, biomassa en gerecyclede materialen. En dat is wat we nu maken: circulaire, groene installaties die de transitie naar een duurzame toekomst waar kunnen maken.”

MTSA staat in de regio vooral bekend om de waterstofinstallaties. Maar het is meer, vertelt Chiel, véél meer. “We beoefenen vier takken van sport: high power test equipment, hoogwaardige toelevering, technische projecten en waterstofinstallaties. Dat laatste is dus eigenlijk maar één onderdeel. We laten onze klanten graag kennismaken met de rest.” De klantenkring van MTSA Technopower bestaat uit toonaangevende bedrijven uit binnen- en buitenland. “Van de farmaceutische industrie, via de high power-industrie tot de food-industrie, en alles wat daartussen zit.”

De werkwijze van MTSA past bij wat Altop doet. Het zijn beide vanuit techniek gedreven bedrijven. En ook bij Altop werken ze van idee tot realisatie. “Onze klanten komen in een vroeg stadium bij ons. Ze overleggen met ons over het probleem waar ze een oplossing voor zoeken, en daarna gaan wij aan de slag. We brainstormen, bedenken en zetten de ideeën vervolgens op papier. Maar daar houdt het niet op. Daarna maken we het prototype, zorgen we dat het getest is én implementeren we de uiteindelijke machine in de bedrijfsprocessen van onze klant. Zodat die krijgt waar hij in eerste instantie al naar op zoek was.”

Klanten en medewerkers van MTSA hoeven zich geen zorgen te maken dat er heel veel verandert. “Het technische personeel woont in en rondom Arnhem, de infrastructuur is hier, de klanten weten MTSA te vinden. We zijn dus niet van plan om het bedrijf naar de Achterhoek te verhuizen.” «

MTSA Technopower
Westervoortsedijk 67
6827 AT Arnhem
Telefoon 026 - 36 36 310
E-mail info@mtsa.nl
www.mtsa.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.