Mobiliteitsmakelaar Oscar Roelofs helpt ondernemers in de regio Arnhem slim en schoon op weg: “Meer fiets, ov en elektrische deelauto’s”

13 december 2023 11:07

Mobiliteitsmakelaar Oscar Roelofs helpt ondernemers in de regio Arnhem slim en schoon op weg: “Meer fiets, ov en elektrische deelauto’s”

Oscar Roelofs en Richard Gijsbers (mobiliteitsmakelaar regio Nijmegen)

Een mobiliteitsmakelaar zet zich in voor de bereikbaarheid in de regio. Hij gaat met organisaties in gesprek over hun mobiliteitsbeleid en helpt werkgevers op weg om hun medewerkers duurzamer te laten reizen van en naar het werk. Mobiliteitsmakelaar Oscar Roelofs is werkzaam in de regio Arnhem en de A12-corridor, waar ook de Liemers onder valt.

“Als mobiliteitsmakelaar ben ik er voor alle werkgevers in de regio, van klein tot groot, van ondernemer tot overheidsinstelling en van buitengebied tot hartje centrum. Ik neem werkgevers mee in het belang van anders reizen en duurzame mobiliteit en bekijk hoe we daar met elkaar op een slimme manier stappen in kunnen zetten. Dat doen we door middel van een effectieve samenwerking, een proactief aanbod en projectmatig werken.”

Het is zaak om de mobiliteitstransitie in de volle breedte aan te jagen en zoveel mogelijk automobilisten anders, slimmer en schoner te laten reizen. Dat zorgt niet alleen voor minder co2-uitstoot en een verbetering van de luchtkwaliteit, maar zorgt ook voor minder filedruk, een betere bereikbaarheid en een fijner leefklimaat. We willen dat reizigers minder snel de auto pakken, maar vaker op de fiets stappen, met het ov reizen of kiezen voor een elektrische deelauto.”

Wat kunnen we in 2024 van de mobiliteitsmakelaars verwachten?

Een aantal projecten loopt al, bijvoorbeeld een e-bikeprobeeractie bij de HAN, een fietschallenge van A12 Slim Reizen, de onderwijsaanpak in Arnhem en Velp en zijn we in gesprek met meerdere bedrijven, waaronder Synerlogic in Duiven. Op dit moment zijn we druk bezig met het opzetten van nieuwe projecten en voeren we voor verschillende werkgevers een mobiliteitsscan uit. Een mobiliteitsscan geeft inzicht in het woon-werkverkeer van medewerkers. Het is waardevolle informatie voor het maken van een nieuw mobiliteitsbeleid.”

“Daarnaast benaderen we bedrijventerreinen met een actief parkmanagement om op het terrein acties te starten. We zijn gestart met verkenningen op IPKW, IJsseloord 2 en op bedrijventerreinen in de gemeente Zevenaar. Ook ontwikkelen we aanbod op een aantal thema’s, waaronder fietsstimulering, inzicht in de businesscase en spelen we in op de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit.”

Oscar Roelofs maakt als mobiliteitsmakelaar deel uit van het team Werkgeversaanpak binnen het programma Slim & Schoon Onderweg. Daarmee draagt hij bij aan het programmadoel om in de periode 2023-2026 twintigduizend nieuwe slimme en schone reizigers te realiseren. Op slimschoononderweg.nl lees je meer over de werkgeversaanpak en de andere projecten van het programma.

Slim & schoon onderweg

Voor het programma Slim & Schoon Onderweg werken achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen samen aan een beter bereikbare en schonere regio. Met diverse oplossingen worden inwoners, werkgevers en logistieke bedrijven geholpen om duurzamer, slimmer, sneller en gezonder te reizen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW midden, werkgevers en vervoerders. De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is penvoerder van het programma. «

Contact

Wil jij weten wat Oscar voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met hem op via
06 52 44 21 12 of stuur een mail naar oscar.roelofs@slimschoononderweg.nl.

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.