5x tips om een bedrijfsgala te organiseren

19 september 2024 08:54

5x tips om een bedrijfsgala te organiseren

Een bedrijfsgala is dé gelegenheid om in stijl te verschijnen en dat begint al bij de keuze van je pak/galajurk en vervoermiddel. Opvallen met je kleding tijdens je galafeest? Lees hier hoe. Zo’n galafeest is de perfecte gelegenheid om net dat tikkeltje extra te doen om een onvergetelijke indruk te maken. In deze blog vind je vijf handige tips om jouw bedrijfsgala te organiseren.

Kies een verrassende invulling voor je galafeest

Een bedrijfsgala bestaat dikwijls uit een vaste invulling van de avond: de receptie, een presentatie, het diner en entertainment. Je kunt er echter ook voor kiezen om een verrassende invulling aan je galafeest te geven. Je kunt bijvoorbeeld de invulling ook laten aanpassen op de gelegenheid. Organiseer jij je gala voor een nieuwe huisstijl te introduceren of lanceer je net een nieuw product bijvoorbeeld? Aan de hand van de gelegenheid kun je een uniek concept creëren wat betreft de catering, het entertainment en de uitnodigingen. Zorg in ieder geval voor een duidelijk concept, want dit blijft bij je bezoekers beter hangen.

Bijzondere galalocatie

Zoals bij alle zakelijke evenementen, speelt ook bij je bedrijfsgala de galalocatie een belangrijke rol om een indruk achter te laten. Sfeer en beleving is bij een bedrijfsgala namelijk van belang. Bovendien is de capaciteit van een zaal natuurlijk van belang, want je wilt wel dat je gasten genoeg plaats hebben. Ook een te grote zaal is geen aanrader, want dan oogt je bedrijfsgala leeg en ongezellig. Een galafeest kun je bijvoorbeeld houden in een standaard feestlocatie, zoals een feestzaal, maar ook in locaties als molens, fabriekshallen of grotten. Of wat denkt u van een kasteel voor een gala in Limburg? Je kunt er ook voor kiezen om een eigen bedrijfshal te nemen, maar die door een extern bedrijf helemaal te laten versieren, zodat je medewerkers de ruimte helemaal niet terug herkennen.

Indeling van de ruimte

De indeling van de galalocatie is ook van belang voor zowel je medewerkers als het bedienend personeel. Je gasten moeten makkelijk deel kunnen nemen aan de gala-activiteiten in de feestruimte, maar het bedienend personeel moet ook gemakkelijk zijn routes kunnen lopen, zodat je gasten voorzien blijven van hapjes en drankjes. Gebruik daarom bijvoorbeeld ronde tafels waar maximaal tien personen aan kunnen plaatsnemen. Houd ook ruimte vrij voor een eventueel podium om te kunnen dansen, want een gala is niet compleet zonder een dans natuurlijk. Denk ook aan zaken als waar lichten geplaatst kunnen worden, geluidsapparatuur en eventuele zaken voor het entertainment.

Op maat gemaakte catering

Bij je bedrijfsgala is de catering van belang en die moet met zorg samengesteld worden. Soms kun je de catering laten verzorgen ook door de galalocatie zelf. In andere situaties moet je hier zelf voor zorgen. Catering moet kwaliteit bieden aan je gasten. De catering moet vers zijn en het liefst op locatie bereid worden. Zorg ook voor een geschikt drankarrangement. Je kunt op een galafeest niet alleen een kop koffie of kopje thee aanbieden natuurlijk. Probeer in je catering ook elementen van je bedrijf te verwerken voor die echte persoonlijke touch.

Zorg voor vermaak

Een bedrijfsgala is niet compleet zonder geschikte entertainment. Houd hierbij altijd je doelgroep voor ogen. Als je een opera laat komen voor een team vol rockers, dan sla je natuurlijk de plank volledig mis. Onthoud ook dat bij een bedrijfsgala het vermaak anders dan anders mag zijn. Maak het indrukwekkend, maar toch stijlvol.

Onthoud: details maken verschil

Met deze tips kom je al een heel eind om een succesvol bedrijfsgala te organiseren. Onthoud hierbij altijd dat details het verschil kunnen maken tussen succes en falen. Zorg voor een ware beleving, waar je gasten bij thuiskomst nog langer over na zullen praten. Ditzelfde geldt trouwens ook, wanneer je een bedrijfsuitje moet organiseren. Lees hier meer over leuke ideeën voor een teamuitje.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.