“Kinderen bloeien op door persoonlijke aandacht”

19 december 2022 13:08

“Kinderen bloeien op door persoonlijke aandacht”

Bijna dagelijks bereiken ons alarmerende berichten over de zorgelijke stand van zaken in het regulier onderwijs. Het is dan ook geen verrassing dat de keuze voor particulier onderwijs steeds meer gangbaar wordt. Immers, als ouders wil je het beste voor je kind.

‘’Niets ten nadele van mijn collega’s in het reguliere onderwijs, maar er gebeuren momenteel dingen in het onderwijs waardoor ouders besluiten: ik ga eens elders rondkijken”, vertelt Daniëlle Bhoelan - Derkse, sinds 2018 directeur van Winford Arnhem. “Het reguliere onderwijs heeft in toenemende mate te maken met problemen: een toenemend lerarentekort, grote klassen, scholen in krimpregio’s die hun deuren moeten sluiten, lesuitval en uitval van leraren door de werkdruk. Steeds meer ouders vinden het regulier onderwijs onder de maat. Winford bestaat al veertig jaar, er is dus altijd al behoefte geweest aan particulier onderwijs. Wat ik de laatste tijd merk, is dat ouders zich bij ons oriënteren voordat hun kind naar de brugklas gaat. Eerder in de tijd kwamen leerlingen vaak bij ons terecht nadat ze op een of andere manier vastliepen in het reguliere onderwijs.”

Aandacht

“Het onderwijs is gericht op gemiddelde leerlingen, de meeste redden zich er prima. Maar niet ieder kind is nu eenmaal gemiddeld, er zijn veel kinderen op wie het reguliere onderwijs niet goed aansluit. Dat zijn kinderen met speciale behoeften als een hoog IQ, kinderen die verdrinken in grote klassen en kinderen die door gebrek aan aandacht niet tot volledige bloei komen. Leerlingen met diverse achtergronden kiezen voor onze school. Wat hun reden ook is, door de kleinschaligheid en persoonlijke sfeer op onze school vinden ze hier snel hun draai. Onze klassen bestaan uit gemiddeld acht en maximaal twaalf leerlingen. Onze leraren zijn betrokken, gemotiveerd en kijken naar de leerlingen in al hun aspecten, cognitief en sociaal. We krijgen vaak te horen van ouders dat ze een totaal ander kind hebben gekregen sinds ze bij ons op school zitten. Dat is een prachtig compliment en ook precies waarvoor wij ons dagelijks inzetten. Het is elke keer weer mooi om te zien dat leerlingen hier beter presteren dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. We leggen de lat hoog en aandacht is onze kracht.”

Winford Arnhem is gevestigd in een prachtige monumentale villa aan de Izaak Evertslaan met uitzicht op het Sonsbeekpark. Het is de enige particuliere school in de wijde omtrek die basisonderwijs biedt. Daniëlle: “Kinderen kunnen bij ons terecht voor onderwijs vanaf groep vijf van de basisschool tot en met het eindexamen van de middelbare school. Het gaat om VMBO, HAVO en VWO.” De gepassioneerde directeur vertelt met gepaste trots over oud-leerlingen. “Ze komen nog regelmatig bij ons terug op school om te vertellen hoe het met ze gaat. Dat zegt ons als team alles over de betrokkenheid die ze hebben gevoeld tijdens hun tijd bij Winford.”

Imago

‘Sjiekdefriemel’ en ‘elitair’ zijn associaties die de goegemeente heeft bij een privéschool. Daniëlle: “Ouders die in die richting denken, nodig ik van harte uit om eens bij ons langs te komen. Dan kunnen ze met eigen ogen zien dat we niet eens in de buurt komen van dat imago en uitsluitend het beste voor hun kinderen willen.” «

Winford Arnhem
Izaak Evertslaan 1
6814 JH Arnhem
Telefoon 026 - 744 00 59
www.winford.nl

Tekst: Mathilde Lentjes // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.