Jouw kantoor netjes houden

9 mei 2022 08:57

Jouw kantoor netjes houden

Een schone werkplek zorgt ervoor dat jij, maar ook je medewerkers beter kunnen functioneren. Het netjes houden van deze werkplek kan voor velen lastig zijn, omdat er na de loop van tijd weer rommel ontstaat. Vaak zorgt dit voor veel ergernissen bij managers die met veel plezier een advertentie ophangen met daarop: schoonmaakster gezocht. Want hoe vertel je nu aan je collega’s dat ze het kantoor netjes moeten achterlaten en hoe hen hierbij helpen? In dit artikel geven we een aantal tips waarmee jij jouw kantoor netjes houdt.

Regels

Ondanks dat het nooit leuk is om regels op te leggen aan je collega’s, kan het wel bijdragen aan een schone werkomgeving. De truc is om de regels op een zo simpel en eenvoudig mogelijke manier te communiceren. Kom dus niet aanzetten met een heel boekwerk met regels. Hang in plaats daarvan een leuk ontworpen poster op, waarop bijvoorbeeld kan staan: ‘’Stop de gestempelde papieren in een klapper voor een georganiseerde omgeving’’.

Schoonmaken

Toch echt een schoonmaakster gezocht? Hoewel je inderdaad veel taken kan leggen bij het personeel, door ervoor te zorgen dat zij opruimen is ook het fris houden van het kantoor belangrijk. Je kunt de schoonmaak voor je eigen rekening nemen, maar hiervoor kun je ook een schoonmaker inhuren. Naast dat dit bijdraagt aan de gezonde en schone omgeving, laat het ook een professionele indruk achter bij klanten en andere bezoekers.

Opbergruimte

Je kunt het personeel niet de schuld geven van rondvliegende papieren als je niet genoeg opbergruimte hebt. Zorg er dus voor dat het kantoor beschikt over genoeg mappen, klappers en dozen. De gedachte: schoonmaakster gezocht, zul dan minder snel krijgen want door deze mappen en klappers oogt het kantoor ook meteen een stuk schoner. Koop daarnaast genoeg dossierkasten, planken en andere kasten waarop men deze klappers en mappen kwijt kan. Houd je van een echt geordend kantoor? Dan kun je deze kasten en planken voorzien van labels, dat alles razendsnel teruggevonden kan worden.

Planten

De hele dag binnen zitten op kantoor is voor niemand prettig en al zeker niet als het interieur bijvoorbeeld grijs is. Haal in plaats daarvan kleur in huis door planten in het kantoor te plaatsen. Uiteindelijk is er dan wel een schoonmaakster gezocht die dan ook de planten zou willen verzorgen. Groen in het kantoor zorgt voor gemotiveerde medewerkers en het maakt de sfeer net iets leuker. Kies daarbij ook niet voor een grijs interieur, maar ga voor gekleurde muren en meubels.

Prullenbakken

Erg logisch, maar op veel kantoren staan te weinig prullenbakken waardoor de prullenbakken die er staan overvol raken. Zorg dat er bij elk bureau een prullenbakje staat, zodat er geen afval op de vloer komt. Daarbij is het ook belangrijk om afval te scheiden op kantoor. Dit kun je doen door hiervoor speciale prullenbakken te plaatsen, bijvoorbeeld een gft-bak, papierbak en plasticbak.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.