Je bedrijf in Cadier en Keer oprichten: tips and tricks

19 september 2024 08:49

Je bedrijf in Cadier en Keer oprichten: tips and tricks

Werken in Cadier en Keer betekent genieten van het beste van twee werelden: de rust en ruimte van het platteland voor wandelingen in de pauzes, gecombineerd met de nabijheid van de bruisende stad Maastricht voor een omvangrijke doelgroep. In deze blog ontdek je wat Cadier en Keer zo bijzonder maakt als werkplek en waarom je jouw bedrijf in Cadier zou moeten oprichten.

Waarom werken in Cadier en Keer?

Cadier en Keer valt onder de gemeente Eijsden-Margraten. Het dorp is centraal gelegen tussen Maastricht en Gulpen, maar je bent vanuit Cadier en Keer ook zo in Vaals en Parkstad. Het is daarom de ideale wijk om in te werken, wanneer je in een van bovenstaande gebieden woonachtig bent. Lees hier meer over andere mooie dorpen in Limburg om in te werken. Cadier en Keer grenst bovendien aan het Heuvellandschap, waardoor je er ook heerlijk van de natuur kunt genieten tijdens wandelingen of fietstochten. Je vindt er zowel bossen als akkers. Daarentegen zijn ook mergelgroeves onderdeel van de wijk en een omvangrijk religieus erfgoed. Heerlijke wandelmogelijkheden voor in de pauze dus. Of wat dacht je van een vitaal bedrijfsuitje in de natuur?

Doe eerst marktonderzoek

Wanneer je marktonderzoek doet, krijg je inzicht in de haalbaarheid van je ondernemingsplan in Cadier en Keer. Je analyseert de concurrentie in deze wijk en gaat dieper in op de wijze waarop jij je product of dienst hier moet aanbieden. Je kunt ook altijd online via de KVK Bedrijventeller checken hoeveel bedrijven in jouw bedrijfstak in de wijk actief zijn.

Wetgeving

Voordat je een bedrijfspand in Cadier en Keer kunt kopen, moet je ook controleren of je plannen passen binnen zowel de gemeentelijke als provinciale plannen met Cadier en Keer. Let ook op de lokale wetgeving. De wetgeving omvat verschillende gebieden, zoals milieu, natuur en bouwen en is vaak complex voor een startend bedrijf. Bovendien zijn de regels niet goed op elkaar afgestemd. Je hebt bijvoorbeeld vaak vergunningen nodig van de gemeente Eijsden-Margraten, waartoe Cadier en Keer behoort.

Een bedrijfspand (ver)kopen

Als je een bedrijf wilt starten in Cadier en Keer heb je geld nodig. Je kunt bedrijfspanden in de wijk huren of kopen, afhankelijk van je budget en wensen. Je hebt panden te koop van meer dan 3.5 miljoen euro, maar je kunt ook voor een bescheiden kantooroppervlak kiezen en met €229.000 klaar zijn. Houd ook bij de aankoop rekening met eventuele verbouwingen of verduurzamingsmaatregelen die je nog moet nemen. Ben je al in het bezit van een mooi bedrijfspand en wil je een groter pand aanschaffen? Verkoop je kantoorpand in Cadier en Keer dan met een makelaar voor een optimale opbrengst, die je in je nieuwe bedrijfspand kunt investeren.

Imago van verschillende buurten

Niet alleen je kantoorpand moet een bepaalt imago hebbe, die aansluit bij je bedrijf, maar ook de buurt moet passen bij wat jij aanbiedt als bedrijf. Als je een duur en exclusief pand in Cadier en Keer hebt en vervolgens schroeven verkoopt, dan zullen niet veel mensen laagdrempelig bij je binnenstappen wat ten koste gaat van je omzet. Ook de buurt is imago-bepalend. Zitten in een buurt bijvoorbeeld veel autodealers kun je er beter niet gaan zitten met een kledingzaak, want dan vinden mensen je niet snel per toeval.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.