Inspiratie
30 maart 2021 13:00
Ach, en mij hoort u niet klagen. Ik werk af en toe nog op het stadhuis, thuis vermaak ik mij prima en we wonen in een prachtige groene omgeving, dus dat opgesloten gevoel, dat heb ik zelf niet. Wat dat betreft hebben de corona-maatregelen lang niet zoveel impact op mijn leven dan op dat van heel veel andere mensen. En toch knaagt er iets. Want ik mis u, ik mis de Arnhemmer, de ondernemer, de winkelier, de wijkbewoner, de werknemer. Ik mis het directe contact en de gesprekken met de mensen waarvoor we in het stadhuis aan het werk zijn. Meer dan ooit realiseer ik mij dat u het bent die mij inspireert, met uw verhalen, uw ideeën en uw zorgen. Ik heb zo graag persoonlijk contact met de mensen waarvoor ik mijn werk doe. Of met de mensen die ik nodig heb om mijn werk te doen, die mij kunnen helpen, bijvoorbeeld bij de opgave om Arnhemmers die langs de kant staan aan een baan te helpen.
Veel ondernemers hebben het zwaar in deze tijd. Binnenkort starten we als gemeente een campagne om ondernemers ertoe uit te nodigen eerder hulp te zoeken als het even minder goed gaat. Hulp zoeken voor het te laat is. Voor deze campagne hebben we vier ondernemers bereid gevonden hun verhaal te delen. En al komen de verhalen via een schermpje tot mij, het raakte me enorm. Zoals een jonge modeontwerpster die haar omzet zag teruglopen en hulp zocht, zowel bij de gemeente voor praktische hulp en adviezen als bij andere ondernemers in de straat. Zij hadden onderling afgesproken elkaar in de gaten te houden en zo nodig moed in te spreken. Een treffende uitspraak van de modeontwerpster in het filmpje: ‘Zoek hulp als je voelt dat je zakt. Want als je al verdronken bent dan kom je niet meer boven’.
Mooi en inspirerend om de zien hoe mensen naar elkaar omkijken en elkaar door de crisis slepen. In dat kader heb ik een oproep aan u: heeft u personeel nodig? In het groen, de schoonmaak, techniek? Ga eens een gesprek aan met iemand die minder kansrijk is op de arbeidsmarkt. U heeft geen idee hoe gelukkig iemand kan worden met een baan die - misschien met wat training of ondersteuning - bij hem of haar past. Misschien heeft u wel een van de Werkbrigade gehoord? Inwoners die moeilijk aan de slag komen, kunnen voor een periode van maximaal twee jaar in dienst treden bij Stichting aan de Slag van Scalabor en vanuit daar worden gedetacheerd. Als werkgever kunt u op die manier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek bieden, terwijl u geen bemoeienis heeft met eventuele begeleiding, training en administratieve lasten. Vraag er eens naar bij Scalabor! Ik hoop u snel weer te kunnen ontmoeten!
Martien Louwers
Wethouder werk & inkomen
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.