Infrascoop zet stappen vooruit met Ploegam

16 oktober 2023 09:54

Infrascoop zet stappen vooruit met Ploegam

Begin dit jaar maakte Ploegam de overname van Infrascoop bekend. Het familiebedrijf uit Vinkel/Oss ziet in het Cuijkse bedrijf een mooie aanvulling op de bestaande activiteiten. Bovendien zijn er duidelijke parallellen tussen beide bedrijven: vakmensen, grondverzet en de gedrevenheid van het team. We kijken met twee direct betrokkenen terug op de eerste maanden van de samenwerking. Wat zijn de uitdagingen en hoe bevalt de samenwerking dusver.

Trots op stappen

Na ruim 8 maanden samenwerking kijken we terug op de eerste maanden. Dat doen we met Ilvy Ploegmakers en Ton Derks. Ilvy, algemeen en operationeel directeur, bij Infrascoop trapt af: “We hebben de afgelopen maanden stappen gezet en hard gewerkt. Dat maakt me trots. Het is toch een avontuur dat we met beide partijen aangaan. Hoe zorg je voor verbinding tussen de twee culturen en hoe zorg je dat beide partijen meerwaarde ervaren door de samenwerking én hoe zorg je dat we mooie projecten blijven maken? Dat vraagt van iedereen die betrokken is inzet, openheid en energie. Echt samen-werken.”

Samenwerking essentieel

Ton Derks, commercieel directeur bij Infrascoop kijkt ook tevreden terug op de eerste maanden. “Voor Infrascoop is de samenwerking met Ploegam essentieel. Het zorgt ervoor dat we ons versterken en we een goede basis leggen voor de toekomst. Bovendien voegt Ploegam kennis, materieel en mankracht aan ons toe, zodat wij in staat zijn betere prestaties te leveren voor onze opdrachtgevers. Groei werkvoorraad Ilvy vult aan: “De samenwerking vertaalt zich direct in een mooie groei van de werkvoorraad. We hebben de laatste tijd veel nieuwe projecten aangenomen en dankzij deze projecten weten we nu al zeker dat er voldoende werk is voor dit jaar. Dat is geen reden om nu achterover te hangen, integendeel we willen doorpakken en passende werken blijven binnen halen. Een bijkomende uitdaging is natuurlijk wel vakmensen binnenhalen. Vakmensen die samen met ons werken aan oplossingen die aansluiten aan de marktvragen op het vlak van onder meer emissieloos bouwen. Zo bieden we talenten en ervaren krachten een aantrekkelijk perspectief en kunnen we samen mooie projecten blijven maken.

Emissieloos bouwen

De samenwerking met Ploegam wordt steeds verder uitgebouwd. Ton: “Op projectniveau wisselen we vakmensen uit. Zo realiseren we een kruisbestuiving met meerwaarde voor beide partijen. Zo krijgen we versterking binnen Infrascoop bij de uitvoering van Centrumplan Haps en voert Infrascoop een project voor Ploegam uit, namelijk de Molenbeek. Daarnaast maken we gebruik van elkaars materieel. Op termijn betekent dit dat Infrascoop ook steeds meer projecten emissieloos uitvoert. Want zoals bekend, is Ploegam koploper op het gebied van emissieloos bouwen. Zij willen eind 2025 alle werken emissieloos uitvoeren en wij gaan uiteraard graag in de ontwikkeling mee.”

Eigen identiteit

Ilvy sluit het verhaal af: “We investeren momenteel veel in de samenwerking en het harmoniseren van onze bedrijven. Een uitdagende opgave, waarbij er vele uitdagingen zijn. We hebben de afgelopen maanden binnen de interne organisatie verschillende projecten opgepakt. Het is ons streven de processen op elkaar af te stemmen, maar tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat Infrascoop de eigen identiteit behoudt. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vertrouwd gezicht in de regio met een mooi klantenbestand. Nu is het aan ons om dat verder uit te bouwen en Infrascoop mee te nemen in de groei van de Ploegam Groep.” «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.