Hoe regel je een zakelijke financiering voor jouw bedrijf?
1 mei 2023 10:54
Als midden- en kleinbedrijf (mkb) kan het soms een uitdaging zijn om voldoende financiële middelen te hebben om je bedrijf draaiende te houden en te laten groeien. Een zakelijke financiering kan daarbij een oplossing bieden. Maar hoe werkt zo'n financiering eigenlijk? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over zakelijke financiering en tips om jouw bedrijf te laten groeien.
Wat is een zakelijke financiering?
Een zakelijke financiering is kort gezegd een manier om geld te lenen voor je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om nieuwe gereedschap aan te schaffen, extra personeel aan te nemen of om een grotere voorraad in te kopen. Er zijn verschillende manieren om een zakelijke financiering te verkrijgen, zoals bij een traditionele bank, maar ook bij niet-bancaire kredietverstrekkers zoals Qeld.
Het voordeel van een zakelijke financiering is dat je snel extra geld ter beschikking hebt om je bedrijfsplannen te realiseren en dat je zelf kunt bepalen hoe je het geld besteedt. Dit biedt meer vrijheid en flexibiliteit dan bijvoorbeeld een subsidie, waarbij vaak bepaalde voorwaarden gelden.
Hoe regel je een zakelijke financiering?
Een financieringsaanvraag bestaat meestal uit verschillende stappen:
Stap 1: Bepalen hoeveel geld je nodig hebt
Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor. Maak bijvoorbeeld een investeringsplan waarin je alle kosten op een rijtje zet, inclusief onverwachte kosten of tegenvallers.
Stap 2: Kies de financiering die bij jouw bedrijf past
Als je weet hoeveel geld je nodig hebt, zoek je een kredietverstrekker die past bij jouw wensen qua leenbedrag, looptijd en rente. Steeds meer ondernemers kiezen voor niet-bancaire kredietverstrekkers omdat deze snellere, makkelijkere en flexibelere zakelijke financieringen aanbieden dan banken.
Kredietverstrekkers kijken naar de kredietwaardigheid van jouw bedrijf, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de financiële gezondheid van je onderneming, bijvoorbeeld door je solvabiliteit te berekenen.
Stap 3: Zakelijke financiering aanvragen
Als je weet hoeveel financiering je wilt ontvangen, waarvoor en welke kredietverstrekker bij je past, dien je een aanvraag in. Sommige kredietverstrekkers vragen om aanvullende informatie, zoals jaarcijfers, aangifte inkomstenbelasting of een bedrijfsplan.
Gelukkig kun je bij Qeld een aanvraag indienen zonder jaarcijfers, een bedrijfsplan of andere documenten. Een offerte aanvragen is ook nog eens gratis en geheel vrijblijvend. Er zijn geen verborgen kosten, opstartkosten of bindende looptijd. Je kunt aflossen wanneer je wilt en een aanvragen duurt slechts één minuut. Bovendien kun je het geld al binnen 24 uur op je rekening ontvangen.
Waar kun je een bedrijfsfinanciering voor gebruiken?
Je kunt jouw bedrijfsfinanciering voor alle zakelijke doeleinden inzetten. Ter inspiratie zijn hier een aantal voorbeelden:
Met een zakelijke financiering kun je bijvoorbeeld:
- Voorraad inkopen
- Overbruggen
- Kantoor renoveren
- Marketing budget
- Verbeteren van je cashflow
- Nieuwe machines kopen
- Personeel aannemen
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.