Hoe het bevorderen van de vitaliteit de productiviteit op de werkvloer kan verhogen

14 april 2023 11:26

Hoe het bevorderen van de vitaliteit de productiviteit op de werkvloer kan verhogen

Als ondernemer kun je natuurlijk alleen maar dromen van personeel dat top werkt en een erg goed werktempo heeft. Dit bevordert de productiviteit en er worden meerdere taken sneller opgepakt en afgerond. En wist je dat de vitaliteit van een werknemer daar voor een erg groot deel aan kan bijdragen? Het is dus zeker geen verkeerd idee om je daar een keer goed op te focussen. Want met een paar kleine aanpassingen bij jou op kantoor, kan dit al worden gestimuleerd. Lees snel verder voor een aantal handige tips!

Mensen voelen zich vele malen beter en daardoor dus ook opgewekter 

Want zitten werknemers goed in hun vel? Dan is het mentale welzijn vele malen beter en het personeel is daardoor dus opgewekter. En dat kan een wereld van verschil betekenen op het gebied van creativiteit. Ideaal als je iedere week een marketing scrum hebt of als je werknemers moeten brainstormen over een nieuw concept. Er zijn dus verschillende soorten momenten waar het verhogen van de vitaliteit maar al te goed van pas komt. 

Lichaam en geest zijn veel beter met elkaar in balans 

Het is dus vanzelfsprekend dat lichaam en geest vele malen beter met elkaar in balans zijn. En hierdoor kunnen pijntjes aan het lichaam ook nog eens sneller worden voorkomen. Dat voorkomt mogelijk ziekteverzuim en is de werkdruk gezond voor het team dat de lasten moet dragen? Dan kunnen klachten zoals overspannen en een burn-out ook nog eens aanzienlijk worden geminimaliseerd. Dat bespaart jou als werkgever enorm veel kosten. Het is dus de hoogste tijd om de nodige verbeterslagen binnen je organisatie door te gaan voeren. 

Je kunt eenvoudig en snel de nodige aanpassingen bij jou op de werkvloer doorvoeren 

Want met slechts een paar kleine aanpassingen kun je al een wereld van verschil maken voor de vitaliteit werkvloer. Denk daarbij aan een vitaliteitsprogramma voor je werknemers. Dit kan in de vorm van een sportpas, een psycholoog die eens in de maand komt of een masseuse die de spieren los kan masseren. Maar ook voldoende watertappunten en het stimuleren van meer bewegen kan al erg veel betekenen voor de vitaliteit, en dus ook de productiviteit. Door wat vaker een rondje te wandelen, komt het personeel weer met nieuwe en frisse energie op de werkvloer. Dus kun je deze aanpassingen doorvoeren bij jou op kantoor? Doen!  

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.