Gezond eten op de werkvloer
19 oktober 2022 13:19
Uit onderzoek blijkt dat mensen niet snel neigen naar een gezonde optie, wanneer het aankomt op eten op de werkvloer. Maar liefst 50% van de Nederlanders boven de 20 hebben te maken met overgewicht. Het is duidelijk dat overgewicht een veelvoorkomend probleem is en dat mensen het moeilijk vinden om een gezondere keuze te maken. Zo ook op de werkvloer. Het is vaak lastig om een gezondere optie te kiezen, wanneer een ongezondere optie makkelijker en meer voor de hand ligt. Heb je bijvoorbeeld op het werk een kantine waar de frituursnacks voor het rapen liggen? Dan wordt er vaker geconcludeerd dat mensen deze ongezonde optie kiezen. Een ongezonde leefstijl kan onder andere resulteren in weinig energie, slechtere concentratie en vermoeidheid. Dit is zowel voor een werkgever als werknemer niet bevorderlijk. Weten hoe je gezond eten op de werkvloer kunt stimuleren? Lees dan de onderstaande tekst
Bewustwording
Geef je werknemers handvaten wanneer je ze wilt stimuleren om gezonder te eten op de werkvloer. Het heeft niet alleen zin om je personeel bewust te maken van het feit dat gezond eten belangrijk is, je moet ook een manier vinden om ze te stimuleren, zodat ze gemotiveerd zijn om de volgende dag met een gezonde maaltijd op het werk te verschijnen. Je kunt het zien als een soort van cursus, waar je werknemers het belang van gezond eten op de werkvloer leert begrijpen. Stimuleer je werknemers door ze bijvoorbeeld een weekplanning te laten maken voor het eten dat op de werkvloer willen eten. Door dit vroegtijdig in te kopen, zijn ze sneller geneigd om zich aan hun planning te houden.
Vaak is het ook een probleem dat mensen niet precies weten waar ze moeten beginnen of welke voeding precies gezond is. Wanneer dat het geval is, is een voedingsschema een mogelijkheid. Voedingsschema’s zijn niet alleen interessant wanneer iemand wil afvallen of gezonder wil eten, je kunt ook voedingsschema’s gebruiken wanneer je op zoek bent naar voedingsschema voor krachttraining.
Gezondere alternatieven
Wanneer je werknemers wilt stimuleren om gezonder te eten op de werkvloer, helpt het ook om ongezondere opties te minderen. Wanneer mensen niet de keuze hebben om ongezonde maaltijden te kiezen, zal er veel eerder voor een gezonder alternatief worden gekozen. Doordat het ongezonde voedsel er vaker ligt, zullen werknemers ook eerder voor de ongezondere optie kiezen. Door deze dus te verminderen, zorg je ervoor dat mensen op de werkvloer moeten kiezen voor een gezondere optie.
Het hoeft natuurlijk niet een volledige ommekeer te zijn, het kan ook al op een simpelere manier. Kies er bijvoorbeeld voor om gratis vers fruit aan te bieden. Werknemers zullen hierdoor sneller naar fruit grijpen, dan wanneer ze ervoor moeten betalen. Dit kan een makkelijke manier zijn om werknemers te stimuleren en gezonder te laten eten op de werkvloer.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.