Gemini Groep: Drie bedrijven onder één dak

20 oktober 2022 10:53

Gemini Groep:  Drie bedrijven onder één dak

“We ondersteunen onze klanten met hun ICT-infrastructuur en systeembeheer”

Gemini is latijn voor tweeling, maar in dit geval betreft het een drieling. Met Gemini Embedded Technology en Gemini ICT lijkt de connectie enigszins logisch. Hoewel Gemini in Balans een aparte loot lijkt, is er meer synergie dan je op voorhand verwacht. Aan het woord zijn Pim Smits van Gemini ICT, Chantal Verheijden-Maas van Gemini in Balans en Herbert Verheijden van Gemini Embedded Technology.

Pim Smits en Herbert Verheijden kennen elkaar van hun eerdere baan bij dezelfde werkgever. Ze sloegen vorig jaar de handen ineen om meer van hun energie en creativiteit te kunnen inzetten in hun dagelijkse werkzaamheden en startten Gemini Embedded Technology en Gemini ICT. “Met de ICT-tak houd ik me vooral bezig met netwerken, servers en security,” legt Pim Smits uit. “We ondersteunen onze klanten met hun ICT-infrastructuur en systeembeheer.” In de embedded wereld is een goede IT-infrastructuur een must, vooral omdat steeds meer slimme apparaten verbonden zijn met het internet. Hierdoor vullen Gemini Embedded en Gemini ICT elkaar aan. “Wij bedenken, ontwerpen en maken slimme producten voor onze klanten,” verduidelijkt Herbert Verheijden. “Dat gaat over hardware, software, product design, dataveiligheid, encryptie, Internet of Things enzovoort.” De connectie tussen Gemini in Balans en de andere twee komt voort uit een persoonlijke relatie tussen Herbert en Chantal Verheijden-Maas. De achternamen verraadden het al. “Mijn moeder begon lang geleden met haar administratiekantoor. Zelf begon ik in 2017 met Geld in Balans om mensen te steunen met hun budgetten en me te specialiseren in horeca administratie. In 2020 zijn onze bedrijven samen onder een dak verder gegaan als Gemini in Balans,” aldus Chantal Verheijden-Maas.

In balans aan de Geminiweg

De klanten van Gemini in Balans zijn vooral MKB’ers en zzp-ers, maar ook internationale ondernemingen. “We verzorgen allerlei aangiftes, loonadministratie of alleen de salarisstroken tot complete administraties,” stelt Chantal Verheijden-Maas. “Omdat elke onderneming zijn eigen wensen heeft, bespreken we waar we invulling aan kunnen geven. Wij denken graag mee met de ondernemer.” Dat doet Gemini in Balans ook voor haar zusterorganisatie Gemini Embedded Technology. “Herbert vraagt nogal eens subsidie aan voor zijn klanten om projecten mee te financieren. Dat vraagt vaak extra verplichtingen voor de administratie.” Ze noemt als voorbeeld de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk), een fiscale regeling voor de kosten voor Research & Development. “Je kunt aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk krijgen als je aan allerlei administratieve voorwaarden voldoet. Daar helpen wij de ondernemers bij.” Haar moeder, Anneke Maas werkt vanuit haar basis in Soesterberg aan de Gemini, de naamgever van de groep.

Van netwerken tot cloud diensten

Corona heeft de IT-wereld flink opgeschud. “Doordat we noodgedwongen allemaal thuis moesten gaan werken is het belang van hybride werken flink groter geworden,” stelt Pim Smits. “Veel bedrijven hebben een overstap gemaakt van on-premise met eigen servers en eigen software, naar cloud oplossingen.” Een van deze cloud oplossingen is Microsoft Office 365. Gemini ICT is gespecialiseerd in het migreren van on-premise omgevingen naar Microsoft Office 365. “Wij begeleiden de klant van a tot z zodat het bedrijf na deze migratie volledig in de cloud kan werken met e-mail, bestanden in SharePoint en telefonie via Teams. Naast deze migraties helpen wij startende ondernemers met een zorgeloze IT-oplossing, die via Gemini in Balans op ons pad komen. Hierin blijkt maar weer hoeveel onze bedrijven elkaar aanvullen en ondersteunen.” Naast de ervaring in Microsoft 365 heeft Gemini ICT ook ruime ervaring in het beheren van traditionele omgevingen, met fysieke servers, netwerken en werkstations. “Sinds kort hebben we bijvoorbeeld het beheer voor een Braziliaanse onderneming met een Europese vestiging in Arnhem op ons genomen.”

Onverwachte vraag leukst

Gemini Embedded Technology werkt net als de beide zusterondernemingen voornamelijk voor het MKB. Wat is eigenlijk embedded technology? “We maken slimme producten, dus zowel hardware als software en vervat in een toepassing. Denk aan pinautomaten, kopieermachines, mobiele telefoons, magnetrons, wasmachines, andere consumentenelektronica en bijvoorbeeld elektrische auto’s,” schetst Herbert Verheijden. “Maar wij ontwerpen en produceren nieuwe producten op basis van de wensen van de klant. We ontwikkelen op dit moment een product voor de vervoerssector. Dat gaat steeds in nauw overleg en soms komt daar gedurende het ontwikkelproces wensen bij.” Hij geeft aan dat de klant vaak niet precies weet wat hij wil. “Ik vraag dan standaard: Wat is je doel?” Het kan Herbert Verheijden en zijn team niet gek genoeg zijn. “De vraag die je niet verwacht, is juist het leukst,” oppert hij. “Ik voel me soms een kunstschilder. Die gebruikt zijn creativiteit om het doek te vullen. We gebruiken onze creativiteit om een smart product te bouwen.” Naast functionaliteit is het product design van groot belang. “We hebben een geweldige product designer in dienst. Van een smart product wil je dat het er fraai uitziet, maar daarnaast moet het ook hanteerbaar en functioneel zijn en natuurlijk van duurzame materialen.” Gemini Embedded Technology ontwerpt en ontwikkelt tegen kostprijs; hun marge maken ze bij het uitrollen van het product. “Veel MKB’ers nemen eigen ontwikkelaars in dienst en denken daarmee goedkoper uit te zijn. Maar omdat we tegen kostprijs werken, zijn ondernemers bij ons niet duurder en vaak zelfs goedkoper uit. Wij werken met lokaal geproduceerde producten en producten uit China. Wij kopen onze chips en halffabricaten onder andere in China en laten onze producten (PCB’s/printplaten, behuizingen) assembleren/produceren in Nederland.”

Verrassende oplossingen

Dat Gemini Embedded Technology iets goeds doet blijkt wel uit de groei die het bedrijf in een jaar tijd door maakte. “We zijn vanaf de start met vier medewerkers gegroeid naar veertien collega’s nu. Natuurlijk moeten wij, Pim Smits en ik, iets meer managen, maar wij zijn gelukkig nog steeds betrokken bij het product. En wij reviewen iets vaker de ontwikkeling,” zegt Herbert Verheijden. Het valt overigens niet mee om zomaar een blik ontwikkelaars aan te trekken. “Pim en ik willen primair ons team enthousiast houden. Dat doen we onder meer door hun eigen inbreng te waarderen. Die jonge gasten komen soms met zeer verrassende oplossingen en dat drijft ze.” De medewerkers van Gemini Embedded Technology maken hun eigen roosters, wat soms uitdagend is voor gezamenlijk overleg. “We geven ze de vrije hand. De een functioneert goed in de vroege ochtend, de ander moet je niet voor 10 uur ’s ochtends wakker maken. Maar ze waarderen deze keuzevrijheid zeer. Ik stuur dus niet op aanwezigheid, maar ben bezig met focusmanagement.” Een paar weken geleden werd Herbert Verheijden midden in de nacht gebeld door een collega. “Ik heb een probleem gevonden … opgelost,” was zijn mededeling. Veiligheid en comptabiliteit zijn zeer belangrijke aspecten bij het ontwerpen en ontwikkelen van smart products. Denk aan dataveiligheid, EMC (elektromagnetische Compatibiliteit), ESD (elektrostatische ontlading) en CE-markering (Conformité Européenne). “De CE-regelgeving heeft vooral betrekking op de veiligheids- en gezondheids- en milieuaspecten van de producten,” weet Herbert Verheijden. “Het is een boekwerk dat zo’n 15 duizend pagina’s beslaat. Ik vind het heerlijk om me daarin te verdiepen en daarvoor oplossingen te bedenken.”

C-University als springplank

Om de groei van Gemini Embedded Technology vorm te geven is Herbert Verheijden een opleiding gestart voor embedded technology, de C-University. “Vrijwel alle jongeren, mbo-ers, die geïnteresseerd zijn in techniek willen gamedesigner worden. Maar die markt is beperkt natuurlijk. We proberen ze enthousiast te maken voor embedded technology door ze mee te laten werken aan een product idee, een babyfoon plus plus.” Hij bedoelt een babyfoon die naast geluid ook beelden maakt en ondertussen ook de hartslag en saturatie meet en deelt. “Een dergelijke toepassing zou ook ouderen kunnen helpen met valdetectie bijvoorbeeld.” Voor de jongeren aan de C-University is het een mooie uitdaging om aan een echt project te werken. Gemini Embedded Technology onderhoudt nauwe banden met de regionale mbo-opleidingen, waar de meeste jongeren vandaan komen. Maar ook hbo-ers die hun opleiding niet afmaken kunnen terecht bij de C-University. “We willen de babyfoon uiteindelijk samen op de markt brengen en daardoor raken ze bevlogen voor dit project. Voor hun is het een springplank naar de wereld van embedded technology en smart products,” concludeert Herbert Verheijden. 

Gemini Embedded Technology BV
Meander 901
6825 MH Arnhem
Telefoon 026 – 7112522
E-mail info@gemini-et.nl
www.gemini-et.nl

Foto en tekst: Dick Leseman

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.