Gemeenten bieden hulp aan Liemerse ondernemers

19 december 2022 13:08

Gemeenten bieden hulp aan  Liemerse ondernemers

V.l.n.r. Wilfred Hekkers, Angelique Geurts, Falco Stoelwinder

Hoge energiekosten, uitgestelde belastingschulden aflossen, Corona steunmaatregelen terugbetalen en dan ook nog krapte op de arbeidsmarkt. Allemaal zaken waar je als ondernemer tegen aan kunt lopen. Tijdens de Corona-crisis hebben gemeenten ondernemers hulp geboden door de Tozo-regeling. Nu andere problemen zich opstapelen, deels als gevolg van de Coronacrisis, biedt de gemeente nog steeds de helpende hand.

In de Liemers (gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar) is RSD de Liemers het aanspreekpunt voor ondernemers die problemen ondervinden in hun bedrijfsvoering. De RSD kan helpen bij het inzichtelijk krijgen van de financiële situatie. Zijn de schulden zover opgelopen dat u het overzicht kwijt bent geraakt? Past het uitgavenpatroon bij het inkomen? Is er nog toekomst voor uw bedrijf? Stap over de drempel en neem contact op.

RSD de Liemers biedt namens de gemeenten een luisterend oor, kan helpen bij het in kaart brengen van de werkelijke financiële situatie, geeft adviezen over schuldhulpverlening, maar kan ook trajecten in gang zetten die leiden naar een oplossing. Maar de RSD kan in sommige gevallen ook helpen bij het verstrekken van een lening, als het bedrijf daarmee weer een gezonde toekomst tegemoet gaat.

We horen u denken, een sociale dienst die met de ondernemer meedenkt? Hoe dan? De RSD biedt al jaren ondersteuning aan ondernemers die onvoldoende inkomen hebben uit hun eigen onderneming. Wij luisteren naar uw vraag en kijken wie u het beste kan helpen.

We werken hiervoor samen met (externe) professionals op het gebied van financiën en schuldhulpverlening. Ook ondernemerscoaching is mogelijk, zodat u hulp krijgt bij het opzetten van uw businessplan of om uw marketingstrategie te versterken. Maar ook is er contact met de afdeling Economische Zaken en de bedrijfscontactfunctionarissen van de drie gemeenten. Met maar één doel, dat u verder kunt met uw bedrijf en dat u niet verder afglijdt omdat het overzicht er even niet meer is. Vanuit de drie gemeenten kan de RSD u een traject aanbieden, afgestemd op uw specifieke situatie.

Een voorbeeld

Een ondernemer meldt zich bij de RSD omdat hij niet kan voldoen aan de aflossingsverplichting voor de lening Tozo-bedrijfskapitaal. Tijdens het gesprek wat we met deze ondernemer hebben, blijkt dat zijn businesscase achterhaald is. De markt is zodanig veranderd dat hij onvoldoende werk heeft om zijn medewerkers aan het werk te houden, laat staan dat hij geld uit zijn onderneming kan halen voor privé.

Gelukkig heeft zijn partner eigen inkomen. Echter is het daarmee niet mogelijk om te voldoen aan de aflossingsverplichtingen. Deze ondernemer heeft grote stappen gezet. Hij heeft ontslag aangevraagd voor de medewerkers. Hij gaat een nieuw businessplan schrijven, gebaseerd op een nieuw bijdrijfsconcept. Voor het schrijven van zijn nieuwe businessplan heeft hij een aantal maanden nodig. De RSD gaat akkoord met uitstel Tozo en kan helpen met een Bbz-uitkering die het inkomen van zijn partner aanvult. Er is voldoende perspectief voor deze ondernemer om straks weer aan zijn verplichtingen te voldoen. «

Meer weten over de ondernemersdienstverlening van RSD de Liemers? Ga naar www.rsddeliemers.nl/ondernemers. Woont u niet in één van de Liemerse gemeenten? Kijk dan op de website van uw woongemeente.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.