Een divers personeelsbestand verbetert de prestatie van teams en afdelingen

20 oktober 2022 10:53

Een divers personeelsbestand verbetert de prestatie van teams en afdelingen

Kandidaten uit de banenafspraak zijn waardevol en divers. Ze brengen hun eigen set talenten mee. En het is financieel aantrekkelijk om iemand uit het doelgroepregister in dienst te nemen of te houden. Met onze kennis, toegang tot werkzoekenden en zakelijk netwerk wijzen wij, als publieke dienstverlener, werkgevers de weg binnen UWV en WerkgeversServicepunt. Wij kennen de regelingen, de mechanismen en de arbeidsmarktsituatie.

De kracht van een divers personeelsbestand

Als team Werkgeversdienstverlening geloven wij in de kracht van een divers personeelsbestand. Door goede relaties op te bouwen leren we de werkgever en zijn behoeften goed kennen. Hoe beter wij de werkgever (en zijn cultuur) begrijpen en hoe beter we de werkzoekenden kennen, des te succesvoller zijn we om mensen aan het werk te helpen die onze hulp daarbij goed kunnen gebruiken. Hiervoor zijn wij continu met werkgevers zoals technisch dienstverlener Cottus in gesprek. Met regelmaat worden hier Wajong kandidaten geplaatst die kunnen kiezen voor een van de drie korte leerwerktrajecten. Manager Mark Sauerborn komt vaak naar het Werkplein om samen met de adviseur werkgeversdienstverlening in gesprek te gaan met de cliënt. Als er een klik en interesse is kan de kandidaat een bezoekje brengen aan de vakschool in Apeldoorn. Is er een match dan worden ze in 4 weken opgeleid en volgt een stageperiode van 8 weken bij het bedrijf waar de kandidaat vervolgens een arbeidscontract krijgt aangeboden. Cottus is een heel sociaal bedrijf die goed meedenkt in de zaken waar de kandidaten bijvoorbeeld ook privé tegenaan lopen. Ze beseffen zich goed dat als het thuis goed gaat de kans op slagen veel groter is. Met de projectmanagers van Cottus is het erg prettig samenwerken, omdat ze altijd tijd hebben voor een kandidaat.

Kijk voor meer inspirerende praktijkvoorbeelden op UWVinspiratieplatform en op Praktijkvoorbeelden - MGR sociaal domein Centraal Gelderland (wsp-mg.nl) 

Annuska Sip Manager UWV Werkgeversdienstverlening & Manager WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.