Frieswijk&Compagny: Denkt in mogelijkheden

12 april 2022 14:13

Frieswijk&Compagny: Denkt in mogelijkheden

Cindy Frieswijk is de werkende motor achter Frieswijk&Company en werkt samen met haar collega Liesbeth Kruijsen aan een inclusieve arbeidsmarkt. “Wij geloven erin dat er voor iedereen een passende baan te vinden is en dat iedereen een talent heeft, ook als zij dat zelf even niet zien.”

Het project aanbodgericht bemidellen 

De Gemeente Arnhem startte in september 2021 het project Aanbodgericht Bemiddeling: mensen die betaald aan het werk kunnen, maar deze baan niet zelf kunnen vinden. “De hoofdaannemer is Scalabor. “Wij werden door de gemeente Arnhem benaderd om ons samen met twee andere partijen aan te sluiten bij het project. De samenwerking verloopt uitstekend. De voornaamste reden daarvan is dat wij allemaal het beste met de kandidaat voor hebben. De kracht zit het soms ook in het ‘nee’ durven zeggen. Als wij voelen dat een kandidaat meer geschikt is voor een andere partij, dan geven wij dat ook aan. Daar heeft de kandidaat uiteindelijk het meeste aan. Wij zien bijvoorbeeld dat vrouwen met kinderen zich graag bij ons aansluiten.”

De huidige arbeidsmarkt

Cindy en Liesbeth geloven dat er voor iedereen een geschikte plek te vinden is. “Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt zijn er nog steeds werkgevers op zoek naar het schaap met de vijf poten. Het zou zoveel mooier zijn als werkgevers eerst kijken naar persoonlijkheid en competenties en hoe we samen kansen kunnen creëren in plaats van een cv vragen en iemand daar direct op af te wijzen. Een voorbeeld: een alleenstaande moeder wil graag werken in de schoonmaak, maar zij kan bij een bedrijf alleen van zeven tot negen uur in de ochtend terecht. Dan kijken wij samen met haar werkgever of het niet mogelijk is om later te beginnen, zodat zij eerst haar kind naar school kan brengen. Vrouwen met kinderen lopen tegen veel problemen aan op de arbeidsmarkt en wij willen ze daarbij helpen.

Verder dan dat

Cindy en Liesbeth doen er alles aan om een kandidaat op de juiste plek te krijgen én te houden. “Wij weten hoe het is om moeder te zijn en te werken.” Toch is het bij deze doelgroep anders. Deze vrouwen hebben naast de meeste zorgtaken ook weinig middelen en nauwelijks achtervang. Zo gaan wij niet alleen mee naar sollicitatiegesprekken, maar kijken we ook samen naar het regelen van goede kinderopvang, een fiets voor naar het werk en proberen we deze vrouwen meer zelfstandigheid mee te geven. We doen er alles aan om de stap naar werk te laten slagen.”

Aan het woord…

Irene (38) werkt sinds november 2021 als administratief medewerkster bij Alliander. “Cindy heeft een hele goede mensenkennis. Na een paar gesprekken met Cindy wist zij direct al mijn sterke kanten te benoemen. Binnenkort hoor ik of mijn contract wordt verlengd, dan gaat Liesbeth mee naar het gesprek. Het is fijn dat je op zulke momenten iemand achter je hebt staan.”

Kim (43) werkt sinds november 2021 als helpende in de zorg bij Tertzio. “Ik wilde graag in de zorg aan het werk, maar omdat ik dacht dat ik te weinig ervaring had en last heb van faalangst wist ik niet goed waar ik moest beginnen. Dankzij Cindy is dat ontzettend goed gegaan. Het idee dat er iemand achter je staat en je steunt, vond ik zo fijn. Cindy heeft mij echt op weg geholpen door mij gerust te stellen en mee te gaan naar het sollicitatiegesprek. Zonder haar was het denk ik niet gelukt.” «

Frieswijk&Company
Meander 251
6825 MC Arnhem
Telefoon 06 - 42 14 61 32
E-mail info@cindyfrieswijk.nl
www.cindyfrieswijk.nl

Tekst: Linde Verhulst // Fotografie: Niek Michel

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.