‘De transportsector heeft veel behoefte aan goed opgeleide chauffeurs’

12 oktober 2023 11:48

‘De transportsector heeft veel behoefte aan goed opgeleide chauffeurs’

Wie weleens over de A12 rijdt, kent de naam zonder twijfel: A12 Personeelsdiensten is een bekende intermediair in de transport- en logistieksector. En niet alleen omdat ze zo zichtbaar zijn langs de snelweg. Ook omdat ze vakkundig en innovatief zijn. Wij spraken met algemeen directeur Frank Huijink. “Onze dienstverlening is een uitkomst voor de transportsector.”

Vijftien jaar geleden startte Huijink zijn bedrijf in een klein pand in Babberich. Daar leverde hij vakwerk, wat ervoor zorgde dat hij groter werd en naar een ander onderkomen moest uitzien. Dat werd het huidige pand langs de A12 in Duiven, waar hij in 2015 naartoe verhuisde. Hier groeide de intermediair uit tot de grote speler die het nu is. “We zijn intermediair voor transport en logistiek, voor de regio Duiven en zo’n 50 kilometer daaromheen.”

“Wij zorgen voor flexibiliteit bij transportbedrijven”

Eigen academie

Rond 2019 constateerde Huijink dat er te weinig goed opgeleide chauffeurs waren om aan de personeelsvraag van de transportwereld te voldoen. Hij besloot er iets aan te doen. “De vergrijzing in de transport is erg groot. Daarom zijn er snel nieuwe chauffeurs nodig. Wij zijn in dat gat gesprongen en zijn A12 Opleidingen voor beginnende chauffeurs gestart.” Nu, zo’n vier jaar later, leidt A12 Opleidingen een breed scala aan mensen op. Van jong tot oud, mannen, vrouwen, starters, zij-instromers, enzovoort. “Bij ons krijgen beginnende chauffeurs voor de transportsector een spoedcursus waarbij het de bedoeling is dat ze binnen een maand hun rijbewijs halen. Ze rijden in die maand vier tot vijf dagen per week. In de eerste twee weken zit er bovendien het theoriegedeelte nog bij.” Na een maand zijn ze volwaardig vrachtwagenchauffeur – Chauffeur-C of Chauffeur voor vrachtwagen met trailer. De cursus is erg succesvol, zegt Huijink. “Er rijden elke maand zo’n tien tot twaalf chauffeurs af.”

“Chauffeurs worden in één maand opgeleid”

Flexibiliteit

A12 Opleidingen en A12 Personeelsdiensten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de transport en logistieke sector in de regio. Een ruime pool van chauffeurs wordt door transportbedrijven ingezet om ritten te verzorgen waarvoor op dat moment geen chauffeur beschikbaar is. Dat kunnen reguliere transporten zijn, maar ook lastminute opdrachten om snel iemand te kunnen vervangen “We zijn uitermate flexibel en hoeven bijna nooit ‘nee’ te verkopen. Ook als het om een spoedklus gaat,” vertelt Huijink. Naast chauffeurs in de transportsector heeft A12 Personeelsdiensten ook een ruime pool aan gemotiveerde medewerkers die ingezet worden binnen de logistieke sector. Denk daarbij aan orderpickers binnen magazijnen, maar ook gecertificeerde heftruckchauffeurs.

Meer weten? Kijk op a12personeelsdiensten.nl. «

Tekst: Freddy Radstaak // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.