Bunq biedt gebruikers nieuwe budgeting tools om grip op financiën te krijgen
12 oktober 2022 16:09
94% van alle Nederlanders ervaart last van gestegen prijzen, bunq helpt met introductie features die impact hiervan matigen
Nu de eurozone met ongekende inflatie te maken heeft, ziet bunq, de op een na grootste neobank in de EU, dat jonge Europeanen hard door deze crisis worden getroffen. 98% van Nederlandse millennials geeft aan dat de huidige economische omstandigheden effect op hen hebben, en 40% zegt dat inflatie zelfs een grote impact heeft op hun levensonderhoud. 31% van alle Nederlanders hebben geplande uitgaven voor onbeperkte tijd uitgesteld, en 56% is al drastisch minder gaan uitgeven.
Bovendien geeft twee derde van Nederlanders aan dat hun langetermijnplannen, zoals verhuizen of kinderen krijgen, door de inflatie worden beïnvloed. Een derde merkt dat de prijzen van hun dagelijkse boodschappen met 15% zijn gestegen en elke vierde Nederlander voelt de last van de 15% hogere kosten voor gas, water en licht. Elke tiende Nederlander betaalt nu 10-15% meer huur dan een jaar geleden.
Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft stappen ondernomen om weer grip op hun financiën te krijgen: 69% is zorgvuldiger met budgetteren en 30% is extra voorzichtig met grote of impulsieve aankopen.
bunq, van oorsprong een bank gericht op de behoeften van diens gebruikers, introduceert een nieuwe set tools die het mogelijk maakt om controle over financiën te krijgen. Ali Niknam, CEO en oprichter van bunq, zegt: "Ik ben erg blij om de vierde generatie van onze bunq app met onze gebruikers te kunnen delen. bunq is nu eenvoudiger dan ooit, met features die gebruikers inzicht bieden in hun uitgavenpatronen en ze in staat stelt inflatie het hoofd te bieden."
De vierde versie van de bunq app wordt vanavond aangekondigd bij bunq Update 21 in het DeLaMar theater in Amsterdam en heeft nieuwe features zoals Easy Budgeting en Groepsuitgaven. Met Easy Budgeting kunnen gebruikers nu moeiteloos budgetten opzetten voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen of vakantieplannen. Dankzij een door bunq gepatenteerde technologie, wordt elke uitgave nu automatisch van het juiste budget afgetrokken. Met Groepsuitgaven kunnen gebruikers meerdere activiteiten met familie en vrienden ondernemen, zoals bijvoorbeeld een weekendje weg of een avond uit eten. Gebruikers kunnen pasbetalingen automatisch aan een Groepsuitgave toevoegen en de kosten eenvoudig delen wanneer een activiteit is afgelopen.
Over bunq
bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), nadat hij de eerste Europese bankvergunning in meer dan 35 jaar had bemachtigd. Hij wilde de traditionele banksector radicaal veranderen en was tot 2021 de enige investeerder in bunq. Hij financierde het bedrijf met €98,7 miljoen eigen geld. Dit gaf bunq de vrijheid en onafhankelijkheid om een bank te bouwen, volledig op basis van de wensen en behoeften van zijn gebruikers. In april 2021 overschreden de deposito's voor het eerst de grens van 1 miljard euro, nadat ze in 2019 en vervolgens opnieuw in 2020 waren verdubbeld.
In juli 2021 kondigde bunq de grootste serie A-ronde aan die ooit door een Europese fintech-onderneming is gerealiseerd. bunq haalde 193 miljoen euro op in een deal met het Britse private-equitybedrijf Pollen Street Capital, waardoor bunq op ongeveer 1,6 miljard euro werd gewaardeerd. Tegelijkertijd rapporteerde bunq ook haar eerste winstgevende maand ooit. De eerste investering van extern kapitaal zal bunq helpen om verder uit te breiden in Europa en om fusies en overnames blijvend onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf te maken. Een onderdeel van deze deal betrof bunq's overname van Capitalflow, een in Dublin gevestigd bedrijf dat leningen verstrekt aan een breed scala van MKB-bedrijven in de Ierse economie. In mei 2022 nam bunq de Belgische fintech TriCount over. Hiermee verwelkomende bunq 5,4 miljoen nieuwe gebruikers en werd het de tweede grootste neobank van Europa.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.