Veni, Vidi, Vici voor meegroeifiets Vici

13 december 2023 11:07

 Veni, Vidi, Vici voor meegroeifiets Vici

Wat er gebeurt als je een paar inventieve ondernemers en een concreet probleem bij elkaar brengt? In het geval van LifeCycleConcepts werd dat een innovatief product dat al in het eerste jaar van het bestaan zijn meerwaarde bewijst: de 3-in-1 meegroeifiets Vici.

Van stappen naar trappen

Mark Nijenmanting kwam op het idee van een meegroeifiets toen hij rondkeek in zijn woonkamer en al drie fietsjes zag staan, terwijl zijn dochter nog niet eens de kleuterleeftijd had bereikt. Samen met ondernemer Hans de Wolff, merkenbouwer Pim van den Bos en het team van Dynteq werd een kinderfiets voor meerdere fases ontwikkeld. De lichtgewicht design Vici is in één handige draai aan te passen van lage naar hoge loopfiets en daarna naar trapfiets. Zo heeft een kind jarenlang plezier van één fiets.

Voordelen

De 3-in-1 meegroeifiets is een slimme, esthetische én duurzame oplossing. Een gezin heeft minder kinderfietsen nodig (wat productie, transport en verpakkingsmateriaal scheelt) en de Vici kan eenvoudig worden doorgegeven binnen het gezin. Omdat de fiets moeiteloos met kinderen meegroeit, kan fietsen met zijwielen worden overgeslagen. Want nadat een kind op een loopfiets heeft leren balanceren, leren ze in dezelfde zithouding (op hetzelfde frame en met dezelfde materialen) te trappen. Belangrijk voordeel is dus ook dat kinderen op een Vici sneller leren fietsen.

Groei

In nog geen jaar tijd vond Vici zijn weg naar ruim 180 dealers in binnen- en buitenland. Ook werd de meegroeifiets genomineerd voor een Fiets Innovatie Award en ontving Vici de Red Dot Design Award voor zijn slimme, heldere design. Om goed en snel te kunnen groeien als merk, is Lennard Toes dit jaar partner geworden bij LifeCycleConcepts. Zo kan Vici’s ambitie - om uiteindelijk alle online verkopen van de kinderfietsen via de vakhandel uit te leveren - vlotter worden gerealiseerd.

Naast verdere uitbreiding in binnen- en buitenland wordt binnenkort gestart met de ontwikkeling van 16, 20 en 24 inch modellen, wederom met design en duurzaamheid als basis. «

Meer informatie: www.vici.bike

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.