De mooiste dorpen in Limburg om in te werken

13 april 2023 11:58

 De mooiste dorpen in Limburg om in te werken

In het Zuiden van Nederland licht de prachtige provincie Limburg. Mooie dorpjes en een prachtig heuvelland, wat wil je nog meer? Limburg is een populaire vakantie bestemming, maar het biedt ook veel voor mensen die hier willen komen wonen en werken. Ben je op zoek naar rust en stilte of juist een bruisend dorp in de buurt van de stad? Limburg heeft het allemaal! In deze blog zullen we gaan kijken naar een paar Limburgse dorpjes waar het leuk is om te gaan werken.

Vraag je je af waarom je in een dorp zou gaan werken? Lees dan deze blog over de voordelen van een werkplek buiten de stad.

Vaals

Nabij het drielandenpunt in het Zuiden van Limburg vind je het dorpje Vaals. Dit is de hoofdplaats van de Gemeente Vaals en heeft bijna 8000 inwoners. Vaals ligt op een hoogte van 210 meter en heeft ontzettend mooie wandelroutes door het heuvellandschap. De lange geschiedenis van het dorp is terug te vinden in de oude gebouwen en kerken in het centrum. Leuk voor een wandeling tijdens je pauze.

Gulpen

Gulpen is ook een dorp in het Zuiden van Limburg. Het heeft ongeveer 4000 inwoners en het bevindt zich in de gemeente Gulpen-Wittem. Naast het dorp Gulpen ligt de Gulperberg die 157 meter hoog is, en er zijn verschillende bossen waar je een mooie wandeling kunt maken. Bezienswaardigheden heeft Gulpen ook. De Gulpener Bierbrouwerij is een van de interessante bezienswaardigheden die het dorpje kent. In de brouwerij kun je een rondleiding volgen maar het leukste deel is natuurlijk het bier proeven. Gulpen is een charmant dorpje met leuke restaurants en terrasjes, wat het perfect maakt om er te gaan werken.

Arcen

Vlakbij de grens met Duitsland in het Noorden van Limburg ligt het dorpje Arcen. Dit dorpje staat vooral bekend om de kasteeltuinen die veel bezoekers trekken. In deze tuinen vind je prachtige bloemen, planten en fonteinen. Naast deze tuinen heeft Arcen ook een aantal leuke winkels en restaurants. In het centrum vind je verschillende ambachtelijke winkels en boetiekjes waar je souvenirs en lokale producten kunt kopen. Als je graag van een drankje wil genieten met je collega’s op vrijdagmiddag kun je dat doen op het gezellige dorpsplein. Of je kunt een wandeling gaan maken met het gezin in het Nationaal Park De Maasduinen. 

Maasbracht

Maasbracht is een dorp gelegen in de gemeente Maasgouw en ligt direct aan de Maas. In dit dorp vind je een van de grootste elektriciteitscentrales van Nederland, namelijk de Clauscentrale. Ook vind je hier een industriehaven met industrieterrein waar veel scheepvaart gerelateerde bedrijven zich bevinden. Naast dit grote terrein zijn er ook nog verschillende kleine bedrijfsterreinen in Maasbracht. Dit dorp is perfect voor een carrière in een gezellige en historische omgeving. Dus als je makelaar in Maasbracht wil worden, moet je je zeker niet tegen laten houden.

Slenaken

In de buurt van Gulpen vind je ook het charmante Slenaken. Dit dorpje stat bekend om zijn prachtige ligging in het heuvelland van Zuid-Limburg. Het dorpje biedt schitterende uitzichten op het landschap en het beschikt over een aantal historische bezienswaardigheden zoals de Gerlachusput. Als je houdt van wandelen of fietsen past dit dorp perfect bij jou. Hoe klinkt een lekkere wandeling door de heuvels na een lange werkdag met veel stress? Goed hè! Werken in Slenaken is perfect als je op zoek bent naar rust.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.