Zakelijke hypotheek zonder bank? Zo krijg ook jij een bedrijfshypotheek!
29 oktober 2019 12:32
We zijn lekker bezig met groeien. Onze online verkopen gaan door het dak, we zien de omzet alsmaar groeien, je team wordt steeds groter... Tijd voor meer ruimte, tijd voor een nieuw kantoor, magazijn of volgende vestiging. Jammer genoeg willen de Nederlandse banken niet bepaald veel risico lopen. Een zakelijke hypotheek verstrekken doen ze niet zo snel meer. Maar hoe kan je dan wel dat nieuwe pand financieren? Wij leggen je meer uit over het afsluiten van een bedrijfshypotheek buiten de bank om.
Eerlijke kansen voor elke ondernemer
Een zakelijke hypotheek bij een bank afsluiten is voor weinig ondernemers weggelegd. Je moet al een aantal jaar goede cijfers hebben geschreven en zelfs dan vinden de meeste banken het risico nog aan de hoge kant. Voor nieuwe ondernemers met een sterk plan, een duidelijke visie en een ijzersterke propositie is het afsluiten van een hypotheek voor een zakelijk pand via een bank bijna niet te doen.
Dankzij nieuwe alternatieven is het voor elke ondernemer mogelijk om zo’n hypotheek af te sluiten. Platformen zoals RNHB, Mogelijk Vastgoedfinanciering, NIBC en 123Vastgoedfinanciering werken middels crowdfunding. Het zakelijke pand dat jij op het oog hebt, wordt gefinancierd door vermogende investeerders. Vaak zijn dit ex-ondernemers die de nieuwe generatie ondernemers een handje willen helpen. Hierbij maakt het niet uit of jij al jaren aan de weg timmert of pas net bent begonnen met ondernemen: jouw zakelijke pand kan gefinancierd worden.
Voor vastgoedfinancieringen buiten de bank om betaal je vaak iets meer rente, gemiddeld zo’n 4,5% tot 6% rente. En om het risico voor de investeerders zo klein mogelijk te houden, staat het eerste recht van hypotheek altijd op de naam van jouw investeerder(s). Gelukkig mag je bij vrijwel alle platformen tussentijds boetevrij aflossen.
Zelf investeren in vastgoed
Heb jij inmiddels al een tijdje aan de weg getimmerd en zou jij je vermogen willen laten renderen zonder al te veel risico te lopen? Sluit je aan als investeerder bij een crowdfunding platform. Het vastgoed wordt altijd als veilig onderpand vastgesteld, je ontvangt tussen de 4,5% en 5,25% rente (afhankelijk van het platform waar je je bij aansluit) en je kan je investering vaak snel weer liquide maken. En je helpt daarmee een nieuwe generatie ondernemers die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan in een nieuwe, tof pand!
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.