Zorg voor een veilige werkplek met deze eenvoudige oplossingen

18 oktober 2024 08:39

Zorg voor een veilige werkplek met deze eenvoudige oplossingen

Een veilige werkplek is een van de belangrijkste punten van aandacht. Ga je voor eenvoudige aanpassingen en installaties? Dan kun je ongelukken voorkomen en de werkomgeving veiliger maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn het gebruik van een trapneus en een dakluik met ladder. Met deze kleine investeringen kun je de veiligheid op de werkplek direct verbeteren. In dit blog kom je er meer over te weten.

Voorkom uitglijden op de werkvloer met een trapneus  

Een van de meest voorkomende ongelukken op de werkplek? Dat is het uitglijden of struikelen op trappen. Een eenvoudige oplossing om dit te voorkomen, is het installeren van een trapneus. Een trapneus is een speciale afdekstrip die aan de rand van elke trede wordt geplaatst. Dit zorgt voor extra grip. Ook voorkomt het dat werknemers uitglijden, vooral op gladde of versleten traptreden. Trapneuzen zijn vaak gemaakt van antislipmateriaal. Je kunt dan denken aan:

  • Rubber 

  • Metaal met een geribbeld profiel

Dit verhoogt de veiligheid aanzienlijk. Ook verlengt een trapneus de levensduur van je trappen. Dit omdat het de treden beschermt tegen slijtage. Het installeren van een trapneus is een kleine investering die valpartijen erg snel kan voorkomen. En dat draagt weer bij aan het bevorderen van een veilige werkplek.

Veilig toegang tot het dak met een dakluik met ladder  

Voor werkzaamheden op het dak, zoals onderhoud of inspecties, is veilige toegang cruciaal. Een dakluik met ladder is daar een erg prettige uitkomst voor. Het biedt een veilige en gemakkelijke manier om het dak te bereiken. Dit systeem bestaat uit een stevig luik. En dit geeft direct toegang tot het dak. Een geïntegreerde ladder zorgt voor een stabiele beklimming. Dakluiken met ladders zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze zijn vaak voorzien van antislip treden en handgrepen. Dit om ervoor te zorgen dat werknemers veilig naar boven en beneden kunnen klimmen. Ook bieden sommige een automatische vergrendeling. Zo kun je voorkomen dat het luik per ongeluk dicht valt. Het installeren van een dakluik met ladder is een echte must. Het zorgt ervoor dat werknemers efficiënt en veilig kunnen werken. En dat alles zonder het risico van ongelukken.

Met kleine aanpassingen bereik je een groot effect  

Trapneuzen en dakluiken met ladders kunnen de veiligheid aanzienlijk verbeteren. Ze minimaliseren de kans op ongevallen en zorgen ervoor dat iedereen veilig kan werken. Investeer je hier op korte termijn ook een keer in voor je bedrijf?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.