Zonnepanelen kopen voor je bedrijf? Dit is hoe je het aanpakt!

6 mei 2020 10:49

Zonnepanelen kopen voor je bedrijf? Dit is hoe je het aanpakt!

Je hebt vast wel eens gehoord dat het aanschaffen van zonnepanelen niet alleen goed is voor het milieu, maar dat het ook een investering is. Door middel van zonnepanelen bespaar jij een hoop maandelijks op de rekening, waardoor je na verloop van tijd voordeliger uit bent dan bij een standaard energiemaatschappij. Interessant, maar hoe start je zo een project? Welke zonnepanelen heb je nodig en past dat wel op jouw dak? We bespreken deze- en nog andere vragen in dit artikel!

Hoe begin je met het kopen van zonnepanelen?

Wanneer je graag gebruik wilt maken van zonne-energie, heb je zonnepanelen op je dak nodig. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hangt van het dak af. Er moet dan gekeken worden naar het formaat van het dak en het soort dak.

Verschillende soorten daken

Er zijn daken met een plat dak en er zijn daken met een schuin dak. Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is het makkelijkst. Dit brengt namelijk geen extra maatwerk met zich mee. De hellingshoek op een schuin dak moet dan aangepast worden, zodat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Het kan voorkomen dat het rendement dan lager uitvalt dan gepland. Je kunt er ook voor kiezen om zonnepanelen niet op het dak, maar op de grond te plaatsen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen waar je uit kunt kiezen. In principe zijn er twee types waaruit gekozen kan worden: polykristallijne panelen en monokristallijne panelen.

Polykristallijne panelen

Polykristallijne panelen zijn zeer kort door de bocht, de goedkopere variant van monokristallijne panelen. Dit komt omdat het productieproces van polykristallijne panelen is eenvoudiger en goedkoper dan van de monokristallijne panelen. Het maximale rendement wat je uit de zonnepaneel kan halen, ligt ook lager. De zonnepaneel is niet zozeer minder effectief en leent zich goed uit voor platte daken.

Het is mogelijk de polykristallijne panelen te verwerken tussen glas. We noemen dit glas-glas zonnepanelen. Deze speciale uitvoering is krachtiger, omdat het een grotere belastbaarheid heeft, een grotere resistentie tegen weer en zich beter beschermt tegen prestatievermindering.

Monokristallijne panelen

Monokristallijne panelen zijn tijdrovender in het productieproces, maar lonen zich wel meer uit in het rendement. Er bevindt een speciale coating plaats op deze zonnepanelen, waardoor er een hogere absorptie van licht plaatsvindt. Daarbij werkt deze techniek ook ideaal bij wisselend weer en bewolking.

De voordelen van zonnepanelen

Wanneer je investeert in de aanschaf van zonnepanelen, brengt dit vele voordelen met zich mee. Ten eerste, wek je zelf duurzame energie op en hoef je vele malen minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Daarbij verlaag je dus ook de uitstoot van CO2. Een ander voordeel is dat je niet meer afhankelijk bent van wat er op de markt speelt. De zon is een onuitputbare bron en staat uiteraard los van de energie die de maatschappijen aanbieden.

Naast dat het opwekken van zonne-energie een voordeel heeft op het milieu, heeft het ook een voordeel op de maandelijkse energiekosten. Het geen gebruik maken van fossiele brandstoffen is direct te merken in de portemonnee. Je bespaart hierdoor zo dusdanig veel, waardoor je binnen een aantal jaar het aanschaffen van het zonnepanelensysteem hebt terugbetaald.

Zoals je hierboven gelezen hebt, brengt het investeren in zonnepanelen sterke voordelen met zich mee. Doordat je jouw bedrijfspand verduurzaamt heeft dat voordelen voor het milieu, maar ook voor de energiekosten. Als je het meeste rendement eruit wilt halen, kun je het beste kiezen voor monokristallijne panelen. Deze absorberen meer licht dan andere panelen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.