Zo zorg je ervoor dat een video over jouw bedrijf het gewenste effect heeft

23 juli 2024 08:45

Zo zorg je ervoor dat een video over jouw bedrijf het gewenste effect heeft

Video is en blijft een zeer krachtig middel om je bedrijf te promoten. Je kunt door middel van video een boodschap heel duidelijk overbrengen. Dat doe je via je eigen website, via sociale media of via een beeldscherm op bijvoorbeeld een beurslocatie. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om een video van je bedrijf te vertonen en daarmee daadwerkelijk je doel te bereiken, mits je ervoor zorgt dat de productie goed in elkaar zit. Een slecht geproduceerde video kan namelijk een averechts effect hebben en ervoor zorgen dat klanten al snel afhaken. Zonde van al die moeite, toch?

Wie vertelt het verhaal?

Als je zelf geen begenadigd spreker bent, laat het overbrengen van de boodschap dan over aan iemand die daar beter in is. Trap niet in de valkuil om te veel mensen aan het woord te laten. Wil je een bedrijfsfilm laten maken, dan heb je vaak zelf al een heel script in gedachten. Als je al je collega’s daarin laat meedoen, wordt de spreektijd per persoon beperkt en gaat het de kijker al snel duizelen. Het is beter om één persoon het hele verhaal te laten vertellen of hooguit één of twee andere mensen aan het woord te laten. Dat geeft een veel rustiger eindresultaat en zorgt ervoor dat de kijker minder snel afhaakt.

Spreektaal gebruiken

Sommige ondernemers zetten vooraf hun verhaal op papier, maar dat doen ze op dezelfde manier als waarop ze een brief schrijven. Schrijftaal is echter heel anders dan spreektaal, dus dat is geen goed idee. Als het goed is, ben je als ondernemer heel goed in staat om je verhaal uit je hoofd te vertellen. Wil je toch wat houvast hebben, zet dan hooguit wat trefwoorden op papier, die je gebruikt om je boodschap duidelijk te maken zonder onderdelen van je verhaal te vergeten. Vertel voor de camera het verhaal precies zoals je het aan je buurman zou vertellen, dat komt het beste over.

Spanningsboog

Houd altijd goed voor ogen waarvoor de film is bedoeld. Gaat het om een video die je wilt delen op je website of sociale media? Houd er dan rekening mee dat de spanningsboog van de gemiddelde kijker niet zo heel hoog is. Maak de video zeker niet te lang, want dan is de kans groot dat mensen de productie niet tot het eind bekijken.
 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.