Zo relax je op kantoor

27 augustus 2024 13:43

Zo relax je op kantoor

Ontspannen op kantoor is belangrijk. Wanneer alle werknemers af en toe kunnen uitrusten, bevordert dit een positieve sfeer. Vind je het ook belangrijk dat je personeel op de juiste manier kan werken en de dag ontspannen afsluit? Er zijn verschillende manieren om de productiviteit op kantoor te verhogen en ervoor te zorgen dat je werknemers graag op kantoor komen werken. Wat kun je allemaal doen? Lees er hier meer over!

Muziek

Muziek op kantoor kan echt helpen om zowel productiviteit als creativiteit te verhogen. Met een muziekje aan kunnen medewerkers zich beter concentreren, waardoor ze sneller en efficiënter werken. Vooral bij taken die veel denkwerk vereisen, zoals schrijven, kan muziek een creatieve boost geven. Het zorgt voor een relaxte sfeer, verbetert de stemming en kan afleidingen zoals pratende collega's verminderen. Kies wel de juiste muziek, bijvoorbeeld zonder zang of met simpele melodieën. Zo kun je de focus en prestaties op het werk verbeteren.

Afleiding

Zet een zachte muziek op je true wireless oordopjes en neem af en toe een pauze. Ga even weg van je werkplek, zet je computer op de slaapstand en maak buiten een wandeling. Zorg voor een rustige werkplek. Ruim je documenten op en leg ze netjes op een stapel. Laat geen rommel slingeren. Gooi deze direct weg in je prullenbak onder je bureau, en vergeet deze natuurlijk niet te legen wanneer deze vol is!

Licht

Een ontspannen werksfeer en omgeving, dat zijn geen drukke prints op de muur! Ga voor een rustig ogende kleur verf op de muren zoals: wit, lichtgroen of blauw. Hang sfeerlampen op met wat geler licht en kies absoluut niet voor wit licht. Het is een goed idee om je laptop op de ‘night shift’ mode te zetten zodat je ogen ontspannen, je geen hoofdpijn krijgt en je goed kunt werken. Een computerbril kan hoofdpijn voorkomen en zorgen voor de nodige rust. 

Frisse lucht

Het is dus belangrijk om te zorgen voor goed licht, maar daarnaast kun je het snel benauwd krijgen door te weinig frisse lucht. Je kunt afleiding zoeken door even een wandeling te maken in de frisse lucht, maar het is belangrijk om de ramen af en toe open te zetten om zo je zuurstofgehalte op peil te houden. Wil je dat je medewerkers het niet koud krijgen? Kies er dan voor om de roosters een klein stukje open te zetten.  Met bovenstaande tips wordt het al een stuk relaxter op kantoor!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.