Wijn, het meest gewaardeerde relatiegeschenk

15 juli 2024 11:57

Wijn, het meest gewaardeerde relatiegeschenk

Ieder bedrijf heeft belangrijke zakenrelaties die van grote waarde zijn voor de onderneming. Ze zorgen ervoor dat je je goederen naar het buitenland kunt exporteren of hebben een grote investering gedaan. Je hebt gebruik mogen maken van hun knowhow of ze hebben je geïntroduceerd bij mensen en bedrijven die je vervolgens hebben geholpen je onderneming te laten groeien. Kortom: sommige relaties moet je koesteren. En hoe kun je dat nu beter doen dan met een passend relatiegeschenk. Wijn staat daarbij nog altijd hoog op het verlanglijstje.

Een goede fles wijn wordt door iedereen gewaardeerd

Ga je wijn inkopen om cadeau te doen aan gewaardeerde zakenrelaties dan is het zaak om een goede keuze te maken. Een goede fles wijn, daar hangt soms een prijskaartje aan maar dat hoeft niet. Ook wijn die geen 100 euro per fles kost kan van uitstekende kwaliteit zijn. Let er bovendien op dat steeds meer mensen voorkeur hebben voor biologisch. Er zijn tal van wijnbouwers die biologische wijn produceren die van prima kwaliteit is en die niet onderdoet voor de wijn van de bekendste wijngebieden die al jaren aan de top staan.

Hoe kies je een goede wijn?

Bij het uitkiezen van een wijn om cadeau te doen zijn er een paar zaken die van belang zijn. Je kunt bijvoorbeeld letten op de tijd van het jaar. Een mooie La Villette Chardonnay kun je prima in de zomer cadeau geven. Een volle rode wijn is misschien meer iets voor donkere winteravonden. Maar uiteraard speelt de voorkeur van de ontvanger ook een rol. Als je weet of die ligt bij wit of rood, bij zoet of droog, dan kun je daar je aankoop op afstemmen. Let ook op de prijs. Bij veel bedrijven gelden regels voor het aannemen van cadeaus. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen wordt er vaak gewerkt met maximumbedragen. Natuurlijk kun je een wijnpakket bij iemand thuis laten bezorgen, maar het is hoe dan ook beter om de ontvanger niet in verlegenheid te brengen.

Waar koop je je wijn in?

Als je wijn cadeau wilt geven aan een zakenrelatie dan kun je natuurlijk je secretaresse vragen om een fles te halen bij de plaatselijke slijter. Maar het is handiger om goede wijn op voorraad te hebben zodat je die kunt geven zodra er zich een goede gelegenheid voordoet. Het afscheid van een bekende zakenrelatie wegens pensioen, een bedrijfsjubileum of gewoon een warme blijk van waardering. Je kunt wijn online inkopen bij budgetwijnen.nl. Zij hebben een uitgebreid assortiment uitstekende wijnen voor scherpe prijzen. Je kunt een wijnpakket samenstellen met wijnen waarvan je weet dat die door de ontvanger worden gewaardeerd. Je bestelling wordt snel verwerkt en geleverd, je kunt dus als het zo uitkomt zelfs op het laatste moment nog een goede fles wijn bestellen, bijvoorbeeld als een zakenrelatie over is uit het buitenland en je toch nog een ontmoeting hebt kunnen plannen in diens strakke planning gedurende het verblijf in Nederland.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.