“Wat moest ik dan doen?”
24 mei 2018 09:16
Bemoeienis van de overheid, hoge opruimingskosten en nog een fikse boete van € 5000,- toe, omdat je geen actie hebt ondernomen en je geen melding bij de gemeente had gemaakt van een “ongewoon voorval”.
“Maar wat moest ik dan doen”?, zei een klant van Handysafetykits, die in bovenstaande situatie geconfronteerd werd met de vervelende gevolgen van een geklapte hydraulische leiding van de laadklep van zijn vrachtauto op de openbare weg.
Om deze voor hem heftige gevolgen te voorkomen zocht hij ‘iets’ waar hij zijn vrachtauto’s mee kon uitrusten om in de toekomst in dergelijke gevallen niet met lege handen te staan.
Als ondernemer zit je niet te wachten op onverwachte kosten. Toch word je als ondernemer door de overheid verantwoordelijk gehouden voor alles wat er binnen of buiten je onderneming misgaat met jouw materieel, mensen of middelen. Een olielekkage, een omgestoten vat, een lekkende leiding, gemorst product, of nog erger, een aanrijding of brand. Al die zaken kosten je al zo veel geld.
Een verzekering hiervoor afsluiten dekt niet alle kosten. Die betaalt zeker geen boetes en, vanwege de kleine lettertjes, ook vaak alle ontstane schade niet. Bovendien verwacht de overheid meer van je. Naast de ‘meldplicht’, heb je als ondernemer de ‘zorgplicht’. De overheid verwacht actie van je, namelijk de verplichting om direct de negatieve gevolgen voor het milieu zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Maar dan moet je wel ‘iets’ hebben, om direct in te kunnen grijpen als het nodig is.
De oplossing
Vaak kan een simpele ‘Handysafetykit’ al veel ellende voorkomen. Naast de verplichte brandblusser of een EHBO kit, zou de ‘Handysafetykit’ het derde item moeten zijn dat niet mag ontbreken in ieder bedrijf. Met een ‘Handysafetykit’ heb je altijd passende materialen bij de hand om, bij ‘ongewone voorvallen’, direct actie te ondernemen en hiermee schade te beperken en hoge boetes van de overheid te voorkomen. Dat is goed voor je portemonnee, het milieu en je bedrijfsimago!
Een ‘Handysafetykit’ heb je al vanaf € 25,-. Waar nodig stemt Handysafetykits de kits af op jouw bedrijfssituatie. Dit betekent maatwerk voor de klant, voorzien van een gedegen advies en altijd voorzien van een korte instructie voor jou en je personeel met aanwijzingen wat te doen in de gegeven omstandigheden.
Natuurlijk vind je bij Handysafetykits nog veel meer handige oplossingen voor allerlei zaken die je in je bedrijfsvoering nodig kunt hebben, zoals afvalwateropvangsystemen, lekkageopvangsystemen bij lekkages van daken of leidingen, absorberende materialen, rioolafsluiters, lekstoppers, strooikorrels, opvangbakken, poetsdoeken, schoonmaakmiddelen, afdammingen, etc. etc.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.