Waarom superfoods op de werkvloer een aanrader zijn

5 augustus 2024 12:43

Waarom superfoods op de werkvloer een aanrader zijn

In het huidige bedrijfsleven ligt de focus meer dan ooit op productiviteit. Tegelijkertijd hebben we te maken met een groot tekort aan personeel, waardoor de druk hoger wordt voor bestaande medewerkers. Op basis daarvan kunnen we wel stellen dat het ontzettend belangrijk is om als werkgever in te zetten op de fysieke en mentale gezondheid van je werknemers.

Je wil immers niet nog meer mensen kwijtraken. Daarbij zijn gezonde en gelukkige mensen een echte aanwinst voor iedere organisatie. Om je werknemers efficiënter te laten werken en gezonder te maken, moet de focus op een gezonde lifestyle liggen. Naast gevarieerd eten en voldoende bewegen kunnen superfoods zoals Spiruella Superfoods hier aan bijdragen. In dit artikel lees je meer over waarom superfoods zeker een aanrader kunnen zijn.

Maar: wat zijn superfoods eigenlijk precies?

Voordat je investeert in superfoods voor op de werkvloer is het goed om te weten wat het precies zijn. Superfoods zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan bepaalde goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines, mineralen, ijzer, antioxidanten et cetera. Een aantal voorbeelden hiervan zijn bessen, bepaalde soorten vis, noten, zaden, groene bladgroenten, tarwegras, cacao, knoflook, olijfolie en donkere chocolade. Hieraan worden positieve eigenschappen toegeschreven, omdat ze bijvoorbeeld je libido kunnen verhogen, hart- en vaatziekten kunnen voorkomen, stress en depressies kunnen verminderen en voor meer energie kunnen zorgen.

Superfoods worden vaak onderscheiden in twee soorten: de speciale superfoods en de gewone superfoods. Speciale superfoods zijn producten die daadwerkelijk als superfood worden verkocht, zoals kurkuma, spirulina, chlorella, bepaalde paddenstoelen, pure cacao, diverse algen en bijenproducten. Daarnaast zijn er gewone superfoods die je kunt kopen: gewone producten die als superfood worden gekenmerkt. Voorbeelden daarvan zijn knoflook, rode druiven, vette vis, olijfolie, bepaalde noten en groene thee. Dit soort producten passen heel goed in een gezonde levensstijl, dus ook op de werkvloer.

Voordelen van superfoods op de werkvloer

Superfoods hebben namelijk verschillende voordelen die ook op de werkvloer goed van pas kunnen komen. Hoewel het goed is om te weten dat er niet één voedingsmiddel is die alle essentiële voedingsstoffen kan leveren, is het wel interessant om te weten wat verschillende superfoods kunnen doen.

Meer energie en minder vermoeidheid door superfoods

Een groot voordeel van superfoods op de werkvloer is bijvoorbeeld dat er genoeg voedingsmiddelen zijn die zorgen voor een meer energie en minder vermoeidheid. Superfoods zoals chiazaad, spinazie en quinoa zijn rijk aan magnesium en ijzer, wat de essentiële mineralen zijn voor je energiemetabolisme. Door iedere dag dergelijke superfoods op de werkvloer aan te bieden, bijvoorbeeld bij de lunch of als tussendoortje, kun je ervoor zorgen dat je medewerkers meer energie krijgen en minder gespannen zijn. Spinazie en chiazaad zijn goed te verwerken in smoothies en salades en quinoa kan als lunchgerecht worden gegeten.

Geef je hersenen een boost met behulp van superfoods

Minder stress en meer energie is fijn, maar wat dacht je van een boost voor je hersenen? Er zijn enkele superfoods, zoals blauwe bessen en groene thee, die over eigenschappen beschikken die de hersenfunctie ondersteunen. Dat komt door de aanwezigheid van antioxidanten en omega-3-vetzuren. Deze eigenschappen verbeteren het geheugen in het algemeen, zorgen voor een betere concentratie en meer motivatie en verminderen de mentale vermoeidheid. Dat zorgt voor werknemers die zich beter kunnen concentreren en meer uit handen krijgen, wat weer voor een boost van de productiviteit zorgt.

Superfoods voor een sterker immuunsysteem en betere gezondheid

Wat uiteraard ook erg voordelig is aan superfoods is dat ze ervoor zorgen dat het immuunsysteem verbeterd wordt. Een gezond immuunsysteem is een must om uitval door fysieke of mentale klachten te voorkomen. Er zijn verschillende superfoods die je hierbij kunnen helpen, zoals rode paprika, citrusvruchten, bladgroenten, broccoli en bepaalde noten. Deze producten zitten vol met antioxidanten en vitamine C die je immuunsysteem direct een opkikker geven. Gezonde werknemers zijn vaak gelukkiger en over het algemeen minder ziek, wat leidt tot minder ziekteverzuim en meer productiviteit voor je bedrijf.

Beter humeur en minder stress door superfoods op werkvloer

Tot slot nog een reden om te investeren in superfoods als ondernemer: ze kunnen ervoor zorgen dat je werknemers minder stress ervaren. Stress heeft een negatief effect op de werksfeer en de prestaties op de werkvloer. Ook zorgt het in veel gevallen voor uitval van personeel. Door te investeren in bepaalde superfoods verminder je de stress op de werkvloer. Voedingsmiddelen zoals avocado, bananen, donkere chocolade en eieren staan erom bekend dat ze stressverlagend werken. Dit zijn producten die je heel eenvoudig toe kunt voegen aan de alledaagse werkdag, bijvoorbeeld tijdens de lunch of als tussendoortje.

Kort samengevat kunnen superfoods een waardevolle toevoeging zijn aan de productiviteit en het energielevel op de werkvloer. Kijk goed welke superfoods en voedingsmiddelen er nodig zijn en zorg voor variatie. Daarbij is investeren in gezond eten en voldoende beweging natuurlijk alsnog een must om zo te zorgen voor gezondere werknemers en minder ziekteverzuim.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.