Waarom glasvezel interessant kan zijn voor je bedrijf
28 maart 2019 15:25
ICT speelt binnen steeds meer bedrijven een steeds belangrijkere rol. Goede communicatiemogelijkheden zijn nodig om allerlei apparatuur te verbinden met het netwerk of internet, om de werkzaamheden soepel en snel uit te kunnen voeren. Het gaat hierbij trouwens niet enkel meer om computers, maar ook steeds meer andere devices en andere apparaten). Er zijn diverse opties voor zakelijk internet, maar de meest geavanceerde manier is toch wel glasvezel. Op welke manieren kan glasvezel interessant zijn voor je bedrijf?
Betrouwbaardere verbinding
Zakelijk glasvezel is aanwezig op steeds meer bedrijventerreinen. Het wordt gezien als een digitale snelweg, en net als op de gewone snelweg heb je het liefst geen storingen en oponthoud. Signaalverlies kan bij kabel- en DSL-verbindingen (en trouwens ook bij draadloos internet) al snel optreden bij elektriciteitsstoten, slecht weer of radiogolven. Glasvezelnetwerken zijn vaak een stuk stabieler omdat ze recenter zijn aangelegd en nauwelijks beïnvloed worden door bovenstaande zaken. Een stabiele verbinding zorgt ervoor dat de productiviteit van jezelf en medewerkers niet negatief beïnvloed wordt, en is natuurlijk ook erg handig voor gasten.
Snellere verbinding met glasvezel
Verzendt of ontvangt jouw bedrijf constant grote bestanden? Waar we het bij oudere kabelverbindingen nog hebben over megabits, kan glasvezel tot wel honderd gigabit per seconden up- of downloaden. Omdat de bandbreedte symmetrisch is, kun je net zo snel down- als uploaden namelijk, dit in tegenstelling tot andere verbindingsopties. Dat is nog eens snel zakelijk internet! Hierdoor is overigens ook beveiliging door middel van camerabewaking, videoconferencing als zakelijk pinnen geen enkel probleem tegelijkertijd.
Een veilig gesloten netwerk
Als je bedrijf meerdere vestigingen heeft, kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er vertrouwelijke klantdata uitgewisseld moet worden tussen de vestigingen. Glasvezel is hiervoor ideaal, omdat er een gesloten netwerk gecreëerd kan worden. Dit is veel veiliger omdat alle data binnen het eigen netwerk blijft, en handiger omdat er geen aparte firewalls en / of VPN apparatuur nodig zijn en centrale serverdiensten eenvoudig uit te rollen zijn. Dit zorgt voor lagere beheerkosten.
Werken in de Cloud
Ook als jij of de medewerkers van je bedrijf veel onderweg zijn en altijd toegang moeten hebben tot welke documenten of systemen dan ook, biedt glasvezel uitkomst. De stabiele internetverbinding maakt met mogelijk zorgeloos te verbinden met het netwerk op ieder moment van de dag, vanaf iedere locatie. Al een aantal jaar geleden berichtte het CBS dat de helft van de grote bedrijven in de Cloud werkt, en dat aantal zal ongetwijfeld alleen nog maar gestegen zijn. Toeval dat dit gelijk loopt met de populariteit van glasvezel?
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.