Voordelen van een spijkermat op de werkvloer

20 september 2023 13:37

Voordelen van een spijkermat op de werkvloer

In een druk leven is het van essentieel belang om goed tot rust te komen. Op deze manier worden lichaam en geest weer dichter bij elkaar gebracht. Een opkomende trend die hierbij kan helpen is het gebruik van spijkermatten. Veel mensen vinden het er intimiderend uitzien, maar ze hebben veel voordelen. Daarom kunnen ze ook op de werkvloer gebruikt worden, zodat jij of jouw medewerkers effectiever te werk kunnen gaan. In dit artikel zullen we dan ook dieper ingaan op de inhoud van het product en de voordelen.

Wat zijn spijkermatten?

Maar wat is nu precies een spijkermat? Het is een platte mat waarin honderden plastic of metalen spikes op zitten. De spikes zorgen ervoor dat er druk wordt uitgeoefend op specifieke plekken van het lichaam. Het is dan ook de bedoeling dat je erop gaat liggen. Tijdens het liggen merk je dat je spieren ontspannen worden. In het begin kan het een scherp of prikkelend gevoel veroorzaken.

Na een tijdje zal je lichaam er gewend aan raken. Het idee erachter is dat de bloedcirculatie verbeterd wordt, samen met een vermindering van de spanning op de spieren. Dit zal er dan voor zorgen dat je innerlijke rust krijgt en de juiste energie door je lichaam vloeit. De spijkermat ervaringen worden over het algemeen als zeer positief ervaren. Het kan namelijk helpen bij slecht slapen of hoofdpijn. Met een spijkermat kun je de dag goed beginnen.

De voordelen

Voornamelijk in de zakelijke wereld kan het leven stressvol zijn. Daarom is het altijd handig om manieren te vinden om de stress te verminderen. Hieronder zullen we de voordelen van het gebruik van een spijkermat op de werkvloer uitwerken.

Werkt stressverminderend

We hebben al aangegeven dat het stress verminderend kan werken. Op de werkvloer is stress een veelvoorkomend probleem. Dit kan bij de werknemers leiden tot vermoeidheid of een burn-out. In het slechtste geval kan het nog andere gezondheidsproblemen opleveren. De spijkermat kan er dus voor zorgen dat deze stress vermeden wordt. Als werknemers de spijkermat in de pauze gebruiken, kunnen ze daarna met meer rust en nieuwe energie verder werken.

Betere productiviteit

Het gevolg hiervan is dat je een ontspannen werknemer op de vloer hebt. Ze voelen zich beter en daardoor kunnen ze zich ook beter concentreren. Hierdoor worden de taken weer effectiever uitgevoerd. Als alle werknemers weinig stress hebben, zal de productiviteit omhoog gaan. Ze komen ook minder vermoeid aan op het werk. De energie van de werknemers blijft op peil als je ze korte sessies laat doen. Daarom is het dan ook een goed cadeau voor bij het kerstpakket.

Concentratie en creativiteit wordt verbeterd

Om de zoveel tijd moeten de werknemers weer geprikkeld worden om de concentratie en creativiteit te behouden. Daarom is dit een goede activiteit om dit weer telkens weer opnieuw op te bouwen. De geest wordt namelijk gekalmeerd. Hierdoor worden de werknemers minder snel afgeleid. Met een frisse geest kan creatief gewerkt worden. Tijdens deze korte sessies kunnen ze weer tot nieuwe ideeën komen. Met een spijkermat kan de werknemer creatief te werk gaan en dat is weer positief voor je onderneming.

Kortom, een spijkermat heeft veel voordelen die je onderneming naar het volgende niveau kan tillen. Door de jaren heen is het steeds populairder te worden en het lijkt niet te stoppen. Met een spijkermat kun je de werknemers tevreden houden en dat zul je ook terug zien in de resultaten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.