Vocht in de kelder van een bedrijfspand: los het op!

28 augustus 2024 13:48

Vocht in de kelder van een bedrijfspand: los het op!

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het natuurlijk ook prettig om een eigen pand te hebben waar je kunt werken. Zo is het goed om te investeren in een bedrijfspand waar je jaren goed kunt werken. Het is van belang dat je wel goed voor je pand gaat zorgen, alles erop en eraan. Niet alleen de plekken waar je werkt moeten goed bekeken worden, ook de rest moet onderhoud krijgen zodat het lang mee kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan de kelder waarin je verschillende spullen op kunt slaan. Je wilt natuurlijk geen vocht hebben in de kelder. Mocht dit toch het geval zijn, is het van belang om het op te lossen. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Oorzaken van een vochtige kelder

Voordat je kunt weten wat je moet doen om vocht in je kelder tegen te gaan, is het verstandig om te kijken waar het vocht vandaan kan komen. Zo kan het zijn dat je een lekkage in je kelder hebt zitten. Een lekkage kan voorkomen in de muren van de kelder van je bedrijfspand of juist uit de vloer. Daarnaast kan het ook zijn dat je geen goede isolatie hebt in je kelder. Hierdoor kan er ook vocht ontstaan, waardoor de kwaliteit van je kelder achteruit gaat. Verder kan je kelder ook te maken hebben met doorslaand vocht in de muur, slechte ventilatie in je kantoor of juist dat je kelder last heeft van een hoge grondwaterstand. Door al deze oorzaken kun je een vochtige kelder hebben. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom is het slim om eens te kijken naar de diverse oplossingen.

Waterdichte kelder

De eerste oplossing die je kunt toepassen voor een waterdichte kelder is om je kelder eens onder handen te nemen. Een kelder waterdicht maken is als eerste heel erg belangrijk. Mocht je dus lekkage hebben in je muren of in de vloer van je kelder, dan is het van belang om daar eens te beginnen. Zo kun je de eventuele gaten weer opvullen, zodat je geen last meer hebt van vocht in je kelder. Je kelder waterdicht maken is dus erg belangrijk voor je pand. Zo gaan je spullen geen schade oplopen en heb je ook geen problemen meer met je kelder en het eventuele vocht.

De kosten voor het waterdicht maken van een kelder kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van het probleem en de gekozen methoden. Gemiddeld kun je denken aan een bedrag tussen de €2.500 en €10.000, afhankelijk van de benodigde werkzaamheden en de grootte van je kelder. Hoewel dit een flinke investering kan zijn, is het de moeite waard om je kelder en de opgeslagen spullen te beschermen tegen vochtschade.

Kelder voordelig isoleren

Daarnaast kan het ook zijn dat je kelder niet goed genoeg is geïsoleerd, dan is het ook van belang dat je hier als bedrijf iets aan gaat doen. Zo is het goed om je kelder te gaan isoleren. Een kelder isoleren is natuurlijk een hele onderneming en het is logisch dat je dit niet in je eentje kunt doen. Daarom is het verstandig om hulp in te schakelen. Door middel van het isoleren van je kelder is de kans kleiner dat je nog last krijgt van vocht in je kelder. Je kunt zonder problemen boven gaan werken, terwijl je kelder beneden goed droog blijft door de isolatie. Je geeft het vocht namelijk geen ruimte om binnen te dringen, waardoor je zonder problemen allemaal spullen in de kelder kwijt kunt als bedrijf.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.