VIRO: ontwikkelingspartner voor de industrie

3 juli 2024 08:00

VIRO: ontwikkelingspartner  voor de industrie

Technologie: het wondermiddel van de moderne samenleving. Duurzaamheid, energie, Green Deal, economie, huisvesting, gezondheid, ecologie: alles heeft direct of indirect te maken met wat de technologie ontwikkelt. Het Arnhemse ingenieursbureau VIRO staat er middenin.

“Het woord technologie roept nog te vaak puur instrumentele associaties op. Moeren, bouten, draadcircuits, robots, dat soort dingen. Dat moet ik toch eerst even rechtzetten. Bij technologie draait het in de eerste plaats om mensen. Mensen met een drive, die samenwerken, oplossingen bedenken, producten en systemen ontwikkelen en verder brengen.” Jeroen Scheublin is vestigingsleider van VIRO in Arnhem. Hij steekt de trots op zijn mensen niet onder stoelen of banken: “We zijn een mooie club met elkaar.”

Van alle markten thuis

De VIRO vestiging aan de Velperweg is onderdeel van het ‘grote’ VIRO met 13 vestigingen en ruim 900 medewerkers. In dit technologische ecosysteem heeft de vestiging in Arnhem ook zijn eigen wortels. Lees: afdelingen die hun regionale én (inter)nationale klanten bedienen. “De ingenieurs van onze afdeling Machinebouw zijn heel breed georiënteerd. We hebben mensen in huis die sterk zijn in de semicon, maar ook ingenieurs die zich richten op machinebouw in het algemeen. Daarnaast dragen we steeds meer bij aan het ontwikkelen van producten voor een duurzame wereld; daar zit substantiële groei in. Onze afdeling Bouw & Constructie is gespecialiseerd in bouwkundige projecten voor de industrie. Van groot tot klein; van renovatie en verduurzaming tot nieuwbouw. De afdeling Plant Design ontwikkelt volledige fabrieksinrichtingen in 3D, terwijl de afdeling Process processen ontwerpt en optimaliseert, vanuit algehele procesvoering of bijvoorbeeld vanuit puur energetisch oogpunt. Als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we onze afdeling Engineering Analysis, die analyses en berekeningen uitvoert voor allerlei projecten.”

Stimulerend werkklimaat

Vorig jaar werd het VIRO-kantoor in Arnhem stevig verbouwd en gerestyled. “We willen a great place to work zijn voor onze medewerkers. Daar hoort ook de modernste werkomgeving bij. In ons kantoor midden in de stad kunnen onze mensen flexibel en geconcentreerd werken en meetings houden. Met onder andere focuskamers en overal een prima akoestiek, maar ook met een bar en een fijn terras.” Hoe staat het met de clubaanwas in de krappe arbeidsmarkt van 2024? “Onze werkzaamheden en opdrachten sluiten aan bij alle niveaus van starters tot ervaren experts. We hebben heel veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling, ook voor ervaren collega’s. Aankomende én gearriveerde ingenieurs hebben het naar hun zin. En dat vinden we belangrijk bij VIRO.”

VIRO vestiging Arnhem
Velperweg 35 III
Telefoon 026 - 353 05 00
Email: arnhem@viro-group.com
www.viro-group.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.