Verse thee op de werkvloer

14 december 2023 08:48

Verse thee op de werkvloer

Nederlanders zijn enorme koffieleuten en de gemiddelde Nederlandse werknemer kan wel 260 liter koffie per jaar drinken. Goed voor de productiviteit maar ook voor de gezondheid? Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om de werkplek te verbeteren het welzijn van de werknemers te bevorderen. Een krachtige stap zou zijn om verse thee aan te bieden op kantoor. Deze kleine verandering kan aanzienlijke voordelen opleveren.

Goed voor de gezondheid!

Verse thee zit boordevol antioxidanten en heeft bewezen gezondheidsvoordelen. Het is interessant voor je werknemers om eens verse thee te kiezen in plaats van suikerrijke frisdranken of de vele kopjes koffie. Thee kan stress verminderen, de immuniteit versterken en gezonde levensstijl bevorderen.

Energieboost zonder pieken en dalen

Anders dan koffie biedt thee een mildere cafeïne boost zonder de schommelingen in energieniveaus. Dit resulteert in een gestage toename van alertheid en concentratie wat weer bevorderlijk is voor de productiviteit op de werkvloer.

Verras je klanten met verse thee

Niet alleen voor je werknemers is het goed maar je kan er uiteraard ook je klanten mee verrassen! Weer eens wat anders dan de standaard thee zakjes. Zorg voor een mooie theedoos met verschillende verse theeën en laat je klanten maar kiezen. Verse thee aanbieders zien hun business klanten de afgelopen jaren sterk stijgen. Vooral kantoren in het luxere segment kiezen vaak voor verse thee in hun arrangement.

Duurzaam en milieubewust

Thee is vaak afkomstig van duurzame bronnen en heeft doorgaans een kleinere ecologische voetafdruk dan sommige andere dranken. Ook gebruikt de verpakking minder plastic omdat het in bulk wordt verkocht en het niet per zakje hoeft te worden verpakt. Door te kiezen voor verse thee, laat je zien dat je bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid en milieubewustzijn, wat zowel je werknemers als klanten kan aanspreken.

Vele thee variaties

Thee komt in een scala aan smaken en varianten, waardoor je werknemers elke dag weer wat anders kunnen proeven. Voor een energie boost kan er gekozen worden voor zwarte thee of groene thee waar cafeïne inzit. Er zijn echter ook smaakvolle theeën die geen cafeïne bevatten. Rooibos thee is cafeïnevrij en uiteraard ook kruidentheeën zoals verse muntthee of gember en kamillethee bevatten geen cafeïne. 

Verse thee op de werkvloer biedt een win-win situatie voor zowel werkgevers als werknemers. Het ondersteunt de gezondheid, creëert meer keus tijdens de koffie/thee pauze en draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur. Waar wacht je nog op? Zet de waterkoker aan en geef je team de gezonde boost die ze verdienen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.