Verduurzaam je bedrijf in een paar simpele stappen

27 mei 2024 11:47

Verduurzaam je bedrijf in een paar simpele stappen

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het cruciaal voor bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het verduurzamen van je bedrijf hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Met enkele strategische stappen kun je aanzienlijke vooruitgang boeken. Gebruik bijvoorbeeld de volgende tips.

Vervang verouderde apparatuur

Het vervangen van verouderde apparatuur en verlichting door energie-efficiënte alternatieven is een eenvoudige manier om je energieverbruik te verminderen. Investeer in Ledverlichting en apparaten met een hoog energielabel. Dit kan niet alleen je ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook je energiekosten aanzienlijk verlagen. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee dus!

Stap over op DaaS

Zie je ertegenop om veel geld in nieuwe apparatuur te moeten steken? Device as a Service (DaaS) is een innovatief concept waarbij bedrijven hun hardware, zoals laptops, desktops en tablets, niet langer kopen maar leasen. Dit is niet alleen prettig voor jouw portemonnee, maar heeft ook verschillende duurzaamheidsvoordelen. Zo zoeken DaaS providers altijd naar mogelijkheden om apparatuur te recyclen, waardoor de hoeveelheid afval vermindert. Daarnaast leveren ze doorgaans de nieuwste, meest energiezuinige apparatuur, waardoor er minder stroom gebruikt hoeft te worden.

Gebruik fossielvrije energie

Overweeg de overstap naar hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- of windenergie. Installeer zonnepanelen op het dak van je kantoor of sluit een contract af met een energieleverancier die groene stroom levert. Hernieuwbare energiebronnen zijn een geweldige manier om je CO2-uitstoot te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Verminder de hoeveelheid afval

Kijk naar manieren om afval te verminderen. Print zo min mogelijk, maar maak in plaats daarvan gebruik van digitale documenten en digitale archivering. Verzend je regelmatig pakketten? Dan is het ook de moeite waard om op zoek te gaan naar manieren om minder verpakkingsmateriaal te gebruiken, of stap over op volledig recyclebare materialen.

Promoot de deeleconomie

Moedig medewerkers aan om gebruik te maken van duurzame vervoersmiddelen zoals fietsen, openbaar vervoer of carpoolen. Zoals je it-apparatuur kunt leasen via DaaS IT, kun je bijvoorbeeld ook fietsen leasen. Of geef medewerkers die milieuvriendelijk naar hun werk reizen een bonus. Voor zakelijke reizen kun je kiezen voor elektrische voertuigen of het aantal vliegreizen minimaliseren door vaker virtuele vergaderingen te houden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.