Verder in Techniek: Scholing? Wanneer? En hoe dan?
3 juli 2024 08:00
Hoe dan?? Kennis ontwikkelen, vernieuwen, een leven lang leren, het staat allemaal hoog op het lijstje van elk bedrijf in de maakindustrie. Wanneer dan? Ik heb al een gebrek aan personeel, ik heb al productieachterstand.
Verder in Techniek helpt bedrijven concurrerend te blijven door mensen opnieuw te trainen in de nieuwste technologieën. De nadruk van de training ligt op moderne CNC*-technologie.
Opleiden met weinig productieverlies kan.
Verder in Techniek werkt en helpt met modulair CNC technisch onderwijs. Korte trainingen, soms 4 uur, soms 8 uur van tekeninglezen tot besturingssystemen. Klik op www.verderintechniek.nl
We zien het als onze taak de CNC industrie te voorzien van kennis en extra personeel. Ook met extra handen helpen we. Hightech needs hands!
Voor getalenteerde zij -instromers bestaat er een programma van een acht weken durende cursus, gevolgd door tien weken praktische training, waarna we deze getrainde en gespecialiseerde technici een baan kunnen aanbieden bij een van onze klanten.
Lubbert Tilma, een Nederlandse instructeur van CNC-technieken, hervond zijn werkplezier bij Verder in Techniek. Pavlo Pakin is een Oekraïense vluchteling die leert werken met de digitale CNC-draai- en freesmachine. Olga Volman-Maiorova is een Oekraïense vrouw die al jaren in Nederland woont en nu fungeert als tolk tussen de instructeur en zijn Oekraïense studenten.
“We leren mensen draaien en frezen met een CNC-machine. Zo bereiden we hen voor op een baan in de maakindustrie. De praktische training is in het Engels omdat er in werkplaatsen toch Engels wordt gesproken, maar mijn theoretische training geef ik in het Nederlands.”
Pavlo: “Ik wil vooruit in het leven en vind deze training zeer interessant. Maar als Oekraïense vluchteling spreek ik geen Nederlands. Gelukkig fungeert Olga als een Nederlands-Oekraïense tolk tussen Lubbert en mij.”
Olga: “Ik ben Oekraïens, maar woon al jaren in Doetinchem omdat ik met een Nederlander getrouwd ben. Bovendien studeerde ik scheepsbouwkunde in Oekraïne, dus ik begrijp het technische jargon uit de CNC-wereld. Ik fungeer als de verbindende schakel tussen Lubbert en de verschillende Oekraïense vluchtelingen die hier lessen volgen. In het begin voelde deze baan een beetje als een missie, maar inmiddels heb ik veel Oekraïense vrienden gemaakt. Het is geweldig om mensen zoals Pavlo helemaal opnieuw te zien beginnen en ze te zien groeien.”
Lubbert: “Ik heb altijd mijn kennis willen delen met anderen. Nu kan ik dat ten volle doen.”
Pavlo: “Zeker weten. Er is veel toekomst in dit beroep met een groot tekort en ik zou graag in Nederland willen blijven. Ik hou van de cultuur en de mensen. En soms hou ik ook van het eten!”
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.