Veiliger onderweg met bedrijfsvoertuigen – het nut van camera’s

31 juli 2024 16:54

Veiliger onderweg met bedrijfsvoertuigen – het nut van camera’s

Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid zijn altijd hot topics voor ondernemers. Je wilt voor jezelf en je personeel ergonomisch verantwoord kantoormeubilair, volgt bij fysiek zwaarder werk de Arbo-regels omtrent tillen en wilt ook zo veilig mogelijk van A naar B wanneer je met je bedrijfsvoertuig naar potentiële klanten of leveranciers reist. Wat maakt de rit veiliger? We leggen het je uit.

Veilig onderweg vanzelfsprekend? Tegenwoordig niet meer

Met drukker wordend verkeer en steeds kortere lontjes van de overige verkeersdeelnemers, is het niet altijd meer even veilig om de weg op te gaan. Een ongeluk kan natuurlijk altijd plaatsvinden en als er alleen maar blikschade is, vul je je schadeformulier in en laat je de verzekering en het schadeherstelbedrijf de rest doen.

Maar voor de ‘extra’s’ die je er in het verkeer af en toe bijkrijgt – middelvingers, scheldpartijen of nog erger: een paar rake klappen – is er de dashcam of, als je per motor reist, de helmetcam. Deze twee camera’s leggen alles keurig vast en laten je je en route zekerder voelen. Die blauwe plek of die deuk in je imago los je er niet mee op, maar mocht de politie eraan te pas komen, dan heb je in ieder geval met de camerabeelden sterk bewijs in handen.

Veilig rijden en parkeren

Wil je voor méér veiligheid in het verkeer zorgen als je met je bedrijfsvoertuig bij de zaak wegrijdt? Dan kunnen extra camera’s zoals een dashcam zeker nuttig zijn, maar er is ook een handigheidje voor bijvoorbeeld achteruit inparkeren. Je kunt als aanvulling op het systeem van je bedrijfsbestelbus of -voertuig namelijk een draadloze achteruitrijcamera kopen.

Dit is zeer handig wanneer je nu in een voertuig zonder achteruitrijcamera rijdt en niet van plan bent om op korte termijn in een compleet nieuwe bedrijfsauto mét reeds geïnstalleerd achteruitrijcamerasysteem te investeren.

De voordelen van draadloze achteruitrijcamera’s

Moest je vroeger altijd met bedrading in de weer om een camerasysteem in je auto aan te laten brengen; tegenwoordig bieden draadloze technologieën fantastische mogelijkheden die minder ingrijpend zijn.

Digitale draadloze technologie zorgt ervoor dat je zonder kabels live videobeelden kunt zien. Met achteruitrijcamera’s zie je hierdoor perfect hoe ver je van een andere auto afzit bij het achteruit inparkeren. Ook wegrijden bij een klant die beperkte parkeerruimte heeft, is zo veel makkelijker. Je ziet door de camerabeelden achter je bedrijfsauto hoe ver je nog verwijderd bent van dat bezoekersbordje of hekwerk. En dat rijdt een stuk fijner!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.