Van Doorn zorgt voor de groene buitenruimte van morgen

3 juli 2023 16:11

Van Doorn zorgt voor de groene buitenruimte van morgen

Van Doorn houdt zich al 60 jaar bezig met het aanleggen, beheren en onderhouden van de buitenruimte. In de afgelopen zes decennia heeft dit familiebedrijf uit Geldermalsen vele veranderingen mee- en doorgemaakt. Niet alleen qua groei van de bedrijfsactiviteiten en de technologische vooruitgang, maar bijvoorbeeld ook de veranderingen op klimaatgebied waar we wereldwijd mee te maken hebben.

Bedrijven vergroenen steeds meer

Een toekomstbestendige buitenruimte kan niet zonder groen. Bij gemeenten en provincies staat dit punt al langer hoog op de agenda. Van Doorn wordt door veel overheidsorganisaties ingezet als specialist voor onder andere ecologisch groenbeheer. Maar de noodzaak van vergroening en klimaatadaptatie komt ook bij bedrijven en op bedrijventerreinen steeds meer tot uiting. Accountmanager Jill van Schaijk: “We zien dat bedrijven zich klaarmaken voor de toekomst en daarbij ook de buitenruimte steeds belangrijker vinden.”

Het vergroenen van de buitenruimte heeft dan ook vele voordelen. Denk aan het welbekende voordeel van regenwater dat bij de alsmaar toenemende stortbuien beter de grond in kan zakken in een groene omgeving. Maar ook het vergroten van de biodiversiteit, doordat planten en insecten weer de ruimte krijgen en het afvangen van CO2 en fijnstof door bomen aan te planten, zijn hier voorbeelden van.

Groen is goed voor werknemers

“Maar er zijn ook voordelen die minder bekend zijn", vervolgt Jill, “een groene buitenruimte draagt bijvoorbeeld bij aan de uitstraling van een bedrijf en het welzijn van de werknemers. Werknemers worden vrolijker van een ommetje over een groen bedrijventerrein dan een lunchwandeling langs alleen maar asfalt en beton. Daarnaast heeft groen een dempende werking waardoor er minder geluidsoverlast is en zorgt het voor schaduw, waardoor de temperatuur in de omgeving aanzienlijk naar beneden gaat. Ook niet bepaald onbelangrijk met de steeds hetere zomers. Bovendien stijgt doorgaans ook de vastgoedwaarde van een bedrijfspand met een groene buitenruimte.”

Verschillende vergroeningsmanieren

De buitenruimte van een bedrijf vergroenen kan op veel verschillende manieren. Denk aan het plaatsen van bomen, planten, gras of het aanleggen van een waterberging. Maar bijvoorbeeld ook het parkeerterrein leent zich hier uitstekend voor door het aanleggen van grasbetontegels, halfverharding in combinatie met gras, kruiden of hagen. Zelfs als er maar weinig ruimte is rond een bedrijfspand zijn er mogelijkheden.

Van Doorn ontzorgt bij vergroeningsplan

Bij Van Doorn kunnen bedrijven terecht voor het hele vergroeningstraject. Van het maken van een plan, de uitvoering tot en met het onderhoud; Van Doorn doet het allemaal. “We starten altijd bij het bedrijf op locatie. We verdiepen ons in de wensen van de klant, het terrein en de mogelijke oplossingen die bij het bedrijf passen.” legt Jill uit. “Onze vakspecialisten voeren een terreininventarisatie- en analyse uit om de groene mogelijkheden in kaart te brengen en maken aan de hand daarvan een vergroeningsplan. En dat plan? Ja, dat is natuurlijk zo toekomstbestendig mogelijk. Want dat is Van Doorn, altijd bezig met de buitenruimte van morgen!”

Meer weten over de vergroeningsmogelijkheden voor uw bedrijf?

Jill van Schaijk, tel. 06 82090098

Van Doorn Geldermalsen B.V.
www.vandoornbuitenruimte.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.