Van der Valk Venlo slaat vleugels uit

17 juli 2017 14:00

Van der Valk Venlo slaat vleugels uit

Stilstand is achteruitgang. Dat beseffen ze bij hotelketen Van der Valk als nergens anders. Na een groot aantal verbouwingen elders in het land gaat daarom ook de vestiging in Venlo op de schop. Om weer geheel bij de tijd en nog duurzamer te worden dan het hotel nu al is.

Van der Valk nam het uit 1986 stammende hotel in 1992 over van Novotel en bouwde er in 2000 de hoteltoren bij. Over twee jaar start de sloop en nieuwbouw van het restaurant en de bijgebouwen, evenals de aanpassing van de kamers in de hoteltoren. Het biedt de gelegenheid voor een nog duurzamere accommodatie, want cradle-to-cradle is het motto bij Van der Valk en de grote uitdaging voor directeur Han van der Eijk en zijn team. “De verbouwingsplannen zijn door de economische crisis vertraagd. Daardoor is het oorspronkelijke verbouwingsplan steeds verder ontwikkeld en is uiteindelijk besloten tot sloop en nieuwbouw. Er komen enkele hotelkamers bij, maar vooral het wellnessgedeelte, het aantal zalen en het restaurant worden uitgebreid.”

Hoger niveau

Van der Valk Venlo tilt er zichzelf mee naar een hoger niveau. De nieuwe kamers kennen meer luxe, worden groter en anders ingericht. Het aantal gaat van 149 naar 161. ”We maken een kwaliteitsslag”, licht sales- en marketingmanager Thijs van de Ven toe. “De kamers worden aangepast van 24 m2 nu naar standaard 32 tot 42 m². Vooral in de weekenden hebben we ruimere kamers nodig. Door de week trekken we vooral veel zakelijke gasten, die een goede mix vormen met onze particuliere gasten.”

Beter faciliteren

Particuliere gasten weten Van der Valk Venlo als hotel in een aantrekkelijke stad in een mooie streek te vinden en zakelijke gasten kiezen het als uitvalsplek voor hun business in de sterke logistiek en de maakindustrie in de regio. Die zakelijke markt bedient Van der Valk nadrukkelijk. Vanuit zijn netwerk kan het hotel deze gasten straks nog beter faciliteren. Van der Valk Venlo zal straks nog meer bedrijven aanspreken. Han van der Eijk: “Kleinere meetings kunnen we nu al goed faciliteren. Maar voor meetings van een paar honderd man hebben we de ruimte nog niet. We bouwen dus voor de toekomst en voor onze gasten. Met twee restaurants, een uitgebreide wellness voor fitness, sauna en gym, een bar en veertien vergaderzalen, kunnen we straks iedereen optimaal bedienen. De restaurants zullen volledig tegemoetkomen aan wat de vele gasten, onder wie ’s zomers ook veel fietsers en wandelaars, van ons mogen verwachten.”

Groen als dna

Op het gebied van duurzaam ondernemen heeft het hotel zijn sporen verdiend. Het Green Key-keurmerk, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche, vormt het bewijs. Groen zit in het dna van het Van der Valk-concern, waar cradle-to-cradle ondernemen de wens is en het imago bepaalt. Het keurmerk bewijst dat Van der Valk er alles aan doet om natuur en milieu zo min mogelijk te belasten en daarin zelfs een stap verder gaat dan de wet- en regelgeving vereist. “Het maakt een beter hotel van je, het verhoogt het comfort voor je gasten en je ecologische footprint wordt minder”, legt Han van der Eijk uit. “Het gaat vaak om voor de gasten onzichtbare maatregelen als koudewarmteopslag en geen gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Ieder van ons voelt zich zeer betrokken bij deze filosofie en is steeds bezig met nieuwe ideeën. Zo verschonen wij bijvoorbeeld het beddengoed van long stay-gasten sinds kort op hun verzoek, zodat er niet onnodig veel gewassen hoeft te worden.” «

Van der Valk Hotel Venlo

www.hotelvenlo.nl

Tekst: René van Zandvoort / Fotografie: Egon Notermans van Zebra Fotostudio's

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.