Vakspecialist zoekt onderwijsspecialist

15 augustus 2024 11:16

Vakspecialist zoekt onderwijsspecialist

De markt, producten en diensten veranderen. Dat betekent dat jouw bedrijf én ook je werknemers mee moeten veranderen. Maar je bent een specialist in je eigen vakgebied. Vanzelfsprekend! Je kennis en ervaring op het gebied van onderwijs en ontwikkelen zijn minder. Logisch! Dan is het prettig als je een onderwijsspecialist naast je hebt die je helpt de ontwikkel- of opleidingsbehoeften in kaart te brengen. ROC Midden Nederland is die specialist.

Het mbo-onderwijs is ons vakgebied en wij weten wat er speelt en gevraagd wordt. We kennen de regio en de markt en weten wat er nodig is om bij te blijven bij de ontwikkelingen in die markt. Samen kijken we wat in jouw situatie nodig is en ontwikkelen we leerroutes die daarop aansluiten. We denken met je mee hoe je het ontwikkelen en opleiden van je werknemers op een structurele, maar ook praktische manier organiseert.

Bijscholen naar behoeften

Of het nu gaat om nieuwe of ervaren medewerkers; (bij)scholing blijft tijdens de hele loopbaan relevant en het is belangrijk om hier als werkgever in te investeren. Want opleiden is ontwikkelen én behouden van je medewerkers.
In een gezonde werk- en leercultuur gebeurt dat ook op de werkvloer. Leren van elkaar en soms even de tijd nemen om vaardigheden over te dragen. Maar naast deze meer ‘organische’ vorm van leren is ook het formele leren van groot belang. Zoals het behalen van een praktijkverklaring, een certificaat of een diploma. Omdat de functie het vraagt, het werk het eist of omdat de medewerker wil blijven groeien. Dus zoek je een balans tussen leren en ontwikkelen en een gezonde bedrijfsvoering.

Passende leerroutes

Onze accountmanager denkt daarom graag mee over passende leerroutes. Of het nu gaat om één medewerker of een groep van medewerkers. Van een regulier opleidingstraject tot een traject op maat. Samen bepalen we welke kennis en vaardigheden al aanwezig zijn en daarom niet meer aangeboden of getoetst moeten worden. Werknemers leren dus alleen leren wat (nog) nodig is.

De markt verandert en jouw bedrijf verandert mee. Je kunt op ons rekenen als ontwikkelpartner. ROC Midden Nederland levert met mbo voor professionals een impactvolle bijdrage aan de ambities van jouw bedrijf op basis van jouw specifieke opleidingsvraagstukken. Dus wat heb jij nodig? Laten we dat gesprek van specialist tot specialist eens voeren. Neem contact op met onze accountmanager.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.